Κοζάνη: Στην τελική ευθεία η δίκη για τον θάνατο του 5χρονου από επίθεση ροτβάιλερ – «Μία συγγνώμη δεν ζητήσατε από την μάνα»


Στην τελική ευθεία έχει μπει η εκδίκαση της υπόθεσης του θανάσιμου τραυματισμού ενός 5χρονου παιδιού, από επίθεση ροτβάιλερ έξω από τον Άργιλο Κοζάνης. Η δίκη σε δεύτερο βαθμό συνεχίζεται στο Τριμελές Εφετείο και η απόφαση αναμένεται, ενδεχομένως, και σήμερα.

Το τραγικό περιστατικό είχε συμβεί ανήμερα την Κυριακή του Πάσχα, το 2016. Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην κατάθεση του κατηγορούμενου και ιδιοκτήτη των σκύλων, ο οποίος μεταξύ άλλων, αρχικά αναφέρθηκε στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο ίδιος και η σύζυγός του.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα kozanimedia.gr σε ερώτηση της προέδρου εξήγησε τους λόγους για τους οποίους είχε τα οχτώ σκυλιά στο σπίτι, λέγοντας πως αυτά προήλθαν από επιθυμητές εγκυμοσύνες το διάστημα που έλειπε από το σπίτι, ενώ, όπως υποστήριξε, είχε δώσει εντολή στον κτηνίατρο να δοθούν για υιοθεσία. Τόνισε ότι τα σκυλιά τα είχε εκπαιδεύσει εκείνος, ενώ περιέγραψε και τις συνθήκες φύλαξης.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι «κάποιος μετακίνησε το σωλήνα αντιστήριξης», ενώ άφησε αιχμές κατά της μητέρας ότι σε προηγούμενη κατάθεση της ανέφερε πως ήταν κλειδωμένη η πόρτα που ήταν τα σκυλιά και ανέφερε «πώς μετά άνοιξε;». Συνέχισε λέγοντας πως γνώριζε ότι ο μικρός Στάθης είχε έναν σκύλο και «τον κακομεταχειριζόταν» και γι’ αυτό επέλεξε εκείνη την ημέρα να κλείσει μέσα τα σκυλιά.

Όπως υποστήριξε ο κατηγορούμενος, ο τότε σύντροφος της μητέρας προσπαθεί να πετάξει τις κατηγορίες από πάνω του και έθεσε ζήτημα ψευδορκίας. Στη συνέχεια η πρόεδρος της έδρας του θύμισε πως σε προηγούμενη κατάθεσή του είχε αναφέρει ότι το ατύχημα ήταν προμελετημένο από την μητέρα για να διεκδικήσει αποζημίωση και τον ρώτησε αν επιμένει σε αυτή την άποψη. «Όχι δεν επιμένω, τότε προσπαθούσα να ελέγξω όλα τα ενδεχόμενα» απάντησε ο κατηγορούμενος, ο οποίος έκλεισε την απολογία του υποστηρίζοντας πως η σύζυγός του είναι αθώα.

«Τόσα χρόνια μια συγγνώμη δεν ζητήσατε…»

Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή που η πρόεδρος του δικαστηρίου σχολίασε προς τον κατηγορούμενο: «μία συγγνώμη δεν ζητήσατε τόσα χρόνια από τη μάνα», με τον τελευταίο να απαντά αμήχανα πως «προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε, αλλά δεν μας άφησαν… η οδύνη μου είναι μεγάλη, η μοναδική συγγνώμη που ζητάω είναι από τον Θεό και κάθε φορά μνημονεύω τον μικρό Στάθη σε κάθε εκκλησάκι που κάνω».

«Είμαι αθώα» υποστήριξε η δεύτερη κατηγορουμένη

Ακολούθησε η κατάθεση της συζύγου του ιδιοκτήτη των σκύλων και επίσης κατηγορούμενης, η οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «είμαι αθώα, είχα κατάστημα και δούλευα… δεν είχα χρόνο για τα σκυλιά, με τα σκυλιά δεν είχα κάποια ιδιαίτερη σχέση ούτε τα τάισα ούτε τα έκανα μπάνιο ούτε τίποτα». Η ίδια συνέχισε λέγοντας πως ο σύζυγός της τα πρόσεχε πολύ τα σκυλιά και τον άκουγαν. Για ακόμα μια φορά αναφέρθηκε στο περιστατικό με τον γείτονα και γνωστό οδοντίατρο της Κοζάνης, ισχυριζόμενη πως «χτύπησε τον ένα σκύλο και από τότε έγινε πιο επιθετικός…».

Η κατηγορούμενη υποστήριξε πως «ένα τραύμα αριστερά πάνω στο κεφάλι και ένα δεξιά στο λαιμό έφερε το παιδί… εγώ το πήρα αγκαλιά δεν είχε τόσο σοβαρά τραύματα ανέπνεε κανονικά. Είχε έναν βουβό λυγμό. Ούτε εγώ δεν λερώθηκα από τα αίματα…». Ισχυρίστηκε, επίσης, πως «πήγα σπίτι τους να ζητήσω συγγνώμη και δεν με δέχτηκαν δεν ήθελαν καν να με δουν».

Στην έναρξη της συνεδρίασης η πλευρά των συνηγόρων υπεράσπισης υποστήριξε πως το σημαντικό φωτογραφικό υλικό που προσκόμισε στις αρχές Οκτωβρίου ο χειρουργός του Μαμάτσειου Μιχάλης Δουλγεράκης είτε είναι σκηνοθετημένο, είτε είναι φωτογραφίες μετά τον θάνατο του παιδιού, με τραύματα που έχουν γίνει από μαχαίρι και όχι από τα σκυλιά και δεν θα πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Επίσης, ο ιατροδικαστής Ιάκωβος Γερούδης, μάρτυρας της πλευράς του κατηγορούμενου και της συζύγου του, μίλησε για καθυστερημένη αντίδραση των γιατρών και ανικανότητα.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης πέντε ετών, εξαγοράσιμη προς 20 ευρώ την ημέρα, στον ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ και την σύζυγό του.

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!