Κομοτηνή – Κοσμήτορας Νομικής ΔΠΘ: Φοιτητές ειδοποίησαν την Αστυνομία για να σταματήσει η κατάληψη


«Φοιτητές ήταν εκείνοι που κάλεσαν την αστυνομία» αναφέρει ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ, Μιχάλης Χρυσομάλλης, λίγη ώρα μετά την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. στην κατάληψη του πανεπιστημίου στην Κομοτηνή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., οι πρυτανικές Αρχές ήταν εκείνες που ζήτησαν τη συνδρομή της Αστυνομίας.

«Δεν ζητήθηκε η επέμβαση της αστυνομίας ούτε από την Πρυτανεία, ούτε από την Κοσμητεία», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ο κ. Μιχάλης Χρυσομάλλης. ο κ. ίδιος είπε πως η η κατάληψη έγινε από μειοψηφία φοιτητών και πρόσθεσε ότι «την επόμενη μέρα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών έκρινε ότι αυτή η ενέργεια είναι παράνομη».

Όσον αφορά στην αναβολή των εξετάσεων και τη διαδικτυακή διεξαγωγή τους, ο κ. Χρυσομάλλης ξεκαθάρισε πως: «Μία ομάδα επέμεινε στην κατάληψη και επέβαλε σε μένα να αναβάλω τις εξετάσεις. Εγώ αρνήθηκα να τις αναβάλλω».

Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, όταν έγινε η κατάληψη «και για να αποφευχθούν τα χειρότερα ανακοίνωσα αναστολή των εξετάσεων, κι έδιωξα το διοικητικό προσωπικό και τους καθηγητές που είχαν προσέλθει με τους φοιτητές για τις εξετάσεις. Τότε η πλειοψηφία του Συλλόγου κατήγγειλε εμένα και τον πρύτανη ως φοβισμένους κι ανήμπορους κι απέστειλε επιστολή στον υπουργό Δημοσίας Τάξης, τον κ. Χρυσοχοϊδη».

«Εγώ δεν έχω αρμοδιότητα να καλέσω την Aστυνομία, την είχε είτε ο πρύτανης είτε η Αστυνομία αυτεπαγγέλτως» είπε.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, για την απομάκρυνση ομάδας ατόμων που εισέβαλε σε αυτό τις πρωινές ώρες σήμερα.

Ειδικότερα, ομάδα νεαρών ατόμων επιχείρησε να καταλάβει το κτήριο της Νομικής Σχολής παρεμποδίζοντας τους υπαλλήλους να προσέλθουν στην εργασία τους και περίπου 400 φοιτητές να προσέλθουν για γραπτή εξέταση, με αποτέλεσμα οι πρυτανικές Αρχές να ζητήσουν τη συνδρομή της Αστυνομίας.

Με άμεση και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών από Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η απομάκρυνση των ατόμων.

Στη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν 18 προσαγωγές και ο χώρος αποδόθηκε στις Πρυτανικές Αρχές. Προανάκριση διενεργεί το Τ.Α. Κομοτηνής.

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!