Κόκκινα Δάνεια: Τι υποσχόταν ο 53χρονος που εξαπατούσε πολίτες με έναν αστυνομικό – ΒΙΝΤΕΟ – ντοκουμέντο του ΑΝΤ1


Στα κρατητήρια της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων βρίσκεται ένας αστυνομικός και ένας επιχειρηματίας οι οποίοι κατηγορούνται ότι εξαπατούσαν ανυποψίαστους πολίτες καθώς τους έταζαν ότι θα ρυθμίσουν τα κόκκινα δάνειά τους.

Στις 16 Νοεμβρίου ο 53χρονος ανέβασε βίντεο στο διαδίκτυο όπου έδινε συμβουλές για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Μια ημέρα αργότερα συνελήφθη από τους αδιάφθορους των σωμάτων ασφαλείας και κατέληξε στα κρατητήρια.

«Θα πρέπει ο δανειολήπτης να συνεργάζεται με επαγγελματίες εγνωσμένου κύρους οι οποίοι έχουν εμπειρία και επιτυχές ιστορικό στο κομμάτι προάσπισης των δανειοληπτών και των οφειλετών από τράπεζες», φαίνεται να λέει στο βίντεο – ντοκουμέντο του ΑΝΤ1 ο 53χρονος.

Σύμφωνα με την έρευνα των Εσωτερικών Υποθέσεων, φέρεται να υποσχόταν σε οφειλέτες και δανειολήπτες, μέσω της εταιρίας που είχε, ένταξη στον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Σύμφωνα με καταγγελίες λάμβανε χρήματα για να προχωρήσει τη διαδικασία ωστόσο δεν γινόταν καμία ρύθμιση.

«Επομένως, η έννοια του ιδιωτικού χρέους ρυθμίζεται κάλλιστα με τη σωστή και ορθή εφαρμογή του εξωδικαστικού συμβιβασμού», λέει ακόμα στο βίντεο ο 53χρονος.

Ως συνεργός του φέρεται, σύμφωνα με τις Εσωτερικές Υποθέσεις, ένας 34χρονος αρχιφύλακας. Η οργανική του θέση είναι σε τμήμα των βόρειων προαστίων ωστόσο εκτελούσε περιπολία με μηχανή στο κέντρο της Αθήνας. Αυτό του έδινε την ευκαιρία να σταθμεύει τη μηχανή, ν αμήν κάνει υπηρεσία και να πηγαίνει σε γραφεία της επιχείρησης για να μιλάει με πελάτες.

Μάλιστα εμφανίζονταν ως οικονομολόγος – δικηγόρος με ψεύτικο επίθετο. Η αμοιβή του γινόταν με ποσοστά ανα προκαταβολή που κατέβαλε ο εκάστοτε πελάτης με τον οποίο γ εταιρία συναπτέ σύμβαση ενώ το συνολικό του μηνιαίο εισόδημα ανερχόταν περίπου σε 3.000 ευρώ.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 8 περιπτώσεις απάτης με λεία που ξεπερνά τις 73.000 ευρώ. Στην κατοχή τους βρέθηκαν 32.250 ευρώ, μια πλαστή ταυτότητα και χειρόγραφες σημειώσεις.

Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ενώ σε βάρος του 53χρονου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις, μεταξύ άλλων, για κακοποίηση ζώων, συκοφαντική δυσφήμηση κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, απάτη και αντιποίηση αρχής. Ο αρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα ενώ σε βάρος του διατάχθηκε ΕΔΕ.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!