Κλεμμένο το μεγαλύτερο χιτ του 2013, “Blurred Lines”! [video]

Αποζημίωση μαμούθ 7,3 εκατομμυρίων δολαρίων πλήρωσε ο Pharrell!


Ορκωτό δικαστήριο του Λος Άντζελες επιδίκασε στην οικογένεια του τραγουδιστή της σόουλ Μάρβιν Γκέι αποζημίωση ύψους 7,3 εκατ. δολαρίων, κρίνοντας πως το τραγούδι Blurred Lines των Pharrell Williams και Robin Thicke είναι “κλεμμένο” και αποτελεί μη εξουσιοδοτημένη αναπαραγωγή του τραγουδιού Got To Give It Up, το οποίο ερμήνευσε ο Γκέι το 1977.

Σύμφωνα με το BBC, το δικαστήριο έκανε δεκτή την προσφυγή που είχαν καταθέσει το 2013 τα παιδιά του εκλιπόντος μουσικού. Οι Pharrell Williams και Robin Thicke αρνήθηκαν την κατηγορία ότι το τραγούδι τους είναι προϊόν λογοκλοπής.

Για απόφαση που δημιουργεί “φρικτό δεδικασμένο” έκανε λόγο ο δικηγόρος τους Howard King. Ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάθεσης έφεσης.

“Θα μελετήσουμε την απόφαση, θα εξετάσουμε τις επιλογές μας και θα σας ενημερώσουμε σύντομα” είπε στους δημοσιογράφους.

“Ελεύθερη από τα ψέματα που έλεγαν στον κόσμο ο Φάρελ Ουίλιαμς και ο Ρόμπιν Θικ” δήλωσε πως αισθάνεται η κόρη του Μάρβιν Γκέι, Νόνα, μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, οι ένορκοι άκουσαν πολλές φορές το “Blurred Lines”, αλλά και το “Got to give it up”, όχι όμως όπως το ηχογράφησε ο Γκέι, αλλά μία εκδοχή του που ήταν βασισμένη αποκλειστικά μόνο σε παρτιτούρες.

Σύμφωνα με έναν ειδικό της οικογένειας Γκέι, υπάρχουν οκτώ στοιχεία του “Got to give it up”, τα οποία και χρησιμοποιήθηκαν το “Blurred Lines” αλλά και Thicke και Pharrell το αρνήθηκαν.

Μετά τη ετυμηγορία, οι δύο τραγουδιστές εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

“Αν και σεβόμαστε τη δικαστική διαδικασία, είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι από τη σημερινή απόφαση, η οποία δημιουργεί ένα απαίσιο προηγούμενο για τη μουσική και τη δημιουργικότητα που προχωρά μπροστά. Το “Blurred Lines” δημιουργήθηκε από την καρδιά και τα μυαλά των Pharrell, Robin και Τ.Ι. και δεν προέρχεται από πουθενά αλλού. Επεξεργαζόμαστε την απόφαση, σκεφτόμαστε τις επιλογές μας και θα ακούσετε περισσότερα από εμάς σύντομα για αυτό το ζήτημα.”

Το Blurred Lines κυκλοφόρησε το 2013 και σημείωσε τεράστια επιτυχία, με τα συνολικά κέρδη από τις πωλήσεις να ξεπερνούν τα 16 εκατ. δολάρια.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!