«Κιβωτός του Κόσμου»: «Πλαστή η επιστολή, δεν υπάρχει ο υπάλληλος που υπογράφει» λέει ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων


Συνεχίζονται οι ανατροπές στην υπόθεση του πατέρα Αντωνίου, του ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου. Πρόσωπα «κλειδιά» ρίχνουν περισσότερο φως στο παρασκήνιο της πολύκροτης υπόθεσης, με την μητέρα του 16χρονου, που κατήγγειλε τον πατέρα Αντώνιο, να επιμένει ότι η υπογραφή της πλαστογραφήθηκε στην επίμαχη επιστολή της «ανασκευής».

Τους ισχυρισμούς της επιβεβαιώνει και ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για ένα «πλαστό έγγραφο».

Στο επίμαχο έγγραφο που προκάλεσε σάλο, με την υποτιθέμενη κατάθεση της μητέρας του 16χρονου κάτω από το κείμενο, στο οποίο γινόταν λόγος για ψέματα του γιου της σε βάρος του πατρός Αντωνίου, διακρίνεται μία σφραγίδα των ΚΕΠ, η ένδειξη του δήμου Λάρισας και από κάτω το ονοματεπώνυμο της μητέρας και ο αριθμός της αστυνομικής της ταυτότητας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε στην εκπομπή Live News ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων, τα στοιχεία είναι πλαστογραφημένα. Στο έγγραφο, το επώνυμο της μητέρας ξεκινάει από Κ, όπως φαίνεται, ενώ στην πραγματικότητα αρχίζει από ΓΚ, όπως φαίνεται στην αστυνομική της ταυτότητα.

Λάθος είναι και ο αριθμός της αστυνομικής ταυτότητας. Στο έγγραφο αρχίζει από ΑΟ65, ενώ στη γνήσια από ΑΝ κι συνεχίζεται με διαφορετικά νούμερα, σύμφωνα με την εκπομπή. Πλαστή σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Λάρισας είναι η σφραγίδα του δήμου, αλλά και η διπλανή, που παραπέμπει σε ΚΕΠ της πόλης.

«Δεν υπάρχει τέτοιος υπάλληλος στα ΚΕΠ Δήμου Λαρισαίων. Ο Δήμος εδώ και πολλά χρόνια δεν λέγεται Λάρισας, αλλά Λαρισαίων», είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος στο MEGA.

Την ώρα που η πρεσβυτέρα και ο πατέρας Αντώνιος ευχαριστούσαν τον 16χρονο και τη μητέρα του, βέβαιοι πως είχαν αλλάξει τις αρχικές καταθέσεις τους, η γυναίκα δήλωνε έκπληκτη καθώς, όπως ανέφερε, ουδέποτε πήγε στα ΚΕΠ της Λάρισας και ποτέ, όπως είπε, δεν της πέρασε από το μυαλό να πάρει πίσω τις σοβαρότατες καταγγελίες του γιου της.

Ο 16χρονος είχε καταγγείλει τον πατέρα Αντώνιο για κακοποιητικές συμπεριφορές σε δομές της Κιβωτού, με τον άλλοτε επικεφαλής της οργάνωσης, να κάνει λόγο από την πρώτη στιγμή για ασύστολα ψέματα και μια ενορχηστρωμένη σκευωρία σε βάρος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής, τόσο ο ίδιος όσο και η πρεσβυτέρα του είναι ιδιαίτερα προβληματισμένο. Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Σταματία Γεωργαντή προχθές έσπευσε να δηλώσει δικαιωμένη.

Την άποψή της κατέθεσε στο Live News και η μητέρα του 19χρονου, ο οποίος είχε κάνει την πρώτη καταγγελία σε βάρος του πατρός Αντωνίου, ανοίγοντας επί της ουσίας τον Ασκό του Αιόλου για την Κιβωτό του Κόσμου. «Αηδίες και ξεράσματα, τεχνάσματα του πατέρα… τελευταία στιγμή προσπαθεί να ανακατέψει την άμμο, να θολώσουν τα νερά», δήλωσε, μεταξύ άλλων.

Πλέον οι δύο μητέρες επιμένουν στις σοβαρότατες καταγγελίες και περιμένουν τη δίκη του ιδρυτή της οργάνωσης.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε το ν

Αντιδήμαρχος Λαρισαίων: Πρόκειται για πλαστό έγγραφο

«Πρόκειται για πλαστό έγγραφο», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων, Δημήτρης Δεληγιάννης, μιλώντας ζωντανά στην ίδια εκπομπή.

Όπως εξήγησε, εδώ και δύο δεκαετίες ο Δήμος ονομάζεται Λαρισαίων και όχι Λάρισας, ενώ ο υπάλληλος που υπογράφει το έγγραφο δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο.

 

Δικηγόρος μητέρας 16χρονου: Δέχεται πιέσεις για να αλλάξει την κατάθεσή του

Μιλώντας στο Live News, ο δικηγόρος της μητέρας του 16χρονου, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, έκανε λόγο για «απάτη» και τόνισε πως ο εισαγγελέας θα πρέπει αυτεπάγγελτα να ασκήσει δίωξη για ηθική αυτουργία και ευθύνη του δικηγόρου, αλλά και του δημοσιογράφου, που έφερε το έγγραφο στο φως της δημοσιότητας.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος ανέφερε πως ο 16χρονος επικοινώνησε με την μητέρα του και της εκμυστηρεύτηκε πως δέχεται πιέσεις για να αλλάξει την κατάθεσή του, καθώς και απειλές για τη ζωή εκείνου, αλλά και της μητέρας του.

 

 

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!