Κιλκίς: Συνταξιούχος δασκάλα δώρισε ασθενοφόρο στο νοσοκομείο – Πούλησε το διαμέρισμα που είχε


Τη συνταξιούχο δασκάλα, Σοφία Προκοπίδου τίμησε για την κοινωνική της προσφορά ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Κιλκίς, καθώς δώρισε ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της περιοχής.

Όπως είπε στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Κώστας Παπανικολάου, η κ. Προκοπίδου από τη Μεγάλη Βρύση, πρόσφερε στη μνήμη των προσφύγων γονιών της και του αδελφού της που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Κιλκίς. Ακόμη, εξόπλισε το Κέντρο Υγείας Μεγάλης Βρύσης και ενίσχυσε οικονομικά ανθρώπους από τον τόπο της που είχαν ανάγκη.

«Τη σημασία των προτύπων, όπως η κα Προκοπίδου, για να κάνουμε βήματα μπροστά» επισήμανε στον χαιρετισμό του, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης. «Δεν μπορούμε να προχωρούμε ως κοινωνία, όταν αγνοούμε τα πρότυπα που είναι δίπλα μας, την ώρα που έχουμε ανάγκη προτύπων», επισήμανε.

Ιδιαίτερα συγκινημένη, η κα Προκοπίδου τόνισε στον χαιρετισμό της ότι όταν πέθανε ο αδελφός της, αποφάσισε να πουλήσει το διαμέρισμα που είχε στην κατοχή της και να δωρίσει το ασθενοφόρο στη μνήμη του. Πρόσθεσε ότι θα επιδιώξει και πάλι να κάνει μια δωρεά. «Αυτό μπορεί να κάνει ο καθένας μας. Και από το υστέρημα ο καθένας μπορεί να δώσει κάτι, αρκεί να θέλουμε να βοηθήσουμε τον τόπο μας, την πατρίδα μας», τόνισε.

Και η κα Σοφία δεν σταμάτησε να προσφέρει. Διέθεσε 20.000 ευρώ για να φτιάξει και να εξοπλίσει το ιατρείο του χωριού της, όπου διαμένει πλέον με την αδερφή της την Ελισάβετ. Έδωσε 15.000 ευρώ για να ξαναγίνει η σκεπή της εκκλησίας του χωριού. Πρόσφερε 250 κουβέρτες στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου, ενώ και η αδερφή της, η Παρθενόπη, πρόσφερε ένα τρακτεράκι για την κοπή των χόρτων στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου.

Και η κα Σοφία συνεχίζει, μαζί με την αδερφή της, την Ελισάβετ. Στηρίζουν άτομα και οικογένειες που το έχουν ανάγκη, από το υστέρημά τους, από τη σύνταξή τους, γιατί έτσι έμαθαν από τους πρόσφυγες γονείς τους.

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!