Και γάμος για Ράνια – Γαβριήλ: Ο υπέρηχος με το μωρό έδειξε την αλήθεια

Η είδηση ότι η δημοσιογράφος Ράνια Τζίμα είναι έγκυος και πρόκειται να παντρευτεί σύντομα με τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδη σκάει σαν βόμβα στα δημοσιογραφικά γραφεία


Η είδηση ότι η δημοσιογράφος Ράνια Τζίμα είναι έγκυος και πρόκειται να παντρευτεί σύντομα με τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδη σκάει σαν βόμβα στα δημοσιογραφικά γραφεία και τα ελληνικά νοικοκυριά εξάπτοντας τα ένστικτα του… φιλοθεάμονος κοινού. Αυτού που σήμερα σηκώνει το βλέμμα του από τον viral κιτρινισμό στρέφοντάς το σε αποχρώσεις του ροζ και του γαλάζιου.

Συννεφιασμένο πρωινό καθημερινής. Σε κάποιο κεντρικό καφέ της Νέας Σμύρνης μια όμορφη ψηλόλιγνη γυναίκα με ξανθά μαλλιά κάθεται μόνη της σε ένα απόμερο τραπέζι πληκτρολογώντας βιαστικά μηνύματα στο κινητό της. Κάποιοι από τους θαμώνες τής «σερβίρουν» χαμόγελα και ευχαριστίες για το πάντα έγκυρο πολιτικό ρεπορτάζ της. Εκείνη χαμογελά. Αμήχανα, συγκρατημένα, δειλά, σαν να φοβάται κάποια απροσδόκητη ερώτηση που δεν θέλει να ακούσει. Μοιάζει να χαίρεται τη μοναξιά της, να την απολαμβάνει, να την αποζητά. Κάποια στιγμή, το τηλέφωνό της αρχίζει να χτυπά σαν δαιμονισμένο. Ξανά και ξανά.

Εκείνη απαντά. Ξανά και ξανά, επαναλαμβάνοντας την ίδια φράση, σαν ευαγγέλιο, σαν ξεπατικωτούρα: «Καταλαβαίνω ότι είστε συνάδελφος, καταλαβαίνω απόλυτα τη δουλειά σας, αλλά είναι τουλάχιστον ανάγωγο να ασχολείστε με τα προσωπικά δεδομένα των ανθρώπων. Οχι. Δεν θα σας πω τίποτα για την εγκυμοσύνη μου, ούτε για το πόσο μηνών είμαι, ούτε για το πού θα μείνω. Και τώρα με συγχωρείτε, αλλά πρέπει να κλείσω. Εχω, βλέπετε, δουλειά…». Τώρα, η ίδια γυναίκα μοιάζει θυμωμένη. Και στενοχωρημένη. Και πιεσμένη από τη λύσσα όλων αυτών που επιμένουν να μάθουν με λεπτομέρειες τι κρύβεται μέσα της. Σκέφτεται ότι δεν έχει κανέναν λόγο να προβεί σε αποκαλύψεις και ότι οι τρίτοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να εισβάλλουν σαν κλέφτες στην προσωπική της ζωή. Σκέφτεται ακόμη ότι στην πραγματικότητα -ιδίως σ’ αυτή που ζούμε- δεν ενδιαφέρει κανέναν το με ποιον βγαίνει κι αν θα γίνει μάνα. Δεν είναι σταρ, ούτε επώνυμη, ποτέ δεν την ενδιέφερε άλλωστε να γίνει.

Η «μεγάλη αποκάλυψη» και ο μεγάλος θυμός

Η Ράνια δεν έχει απαντήσει και ούτε πρόκειται να το κάνει ποτέ. Ενώ η ίδια δεν έχει γνωστοποιήσει το χαρμόσυνο γεγονός της εγκυμοσύνης της σε κανέναν εκτός από τον πατέρα της, ούτε στα πιο στενά συγγενικά της πρόσωπα, ένας τρίτος το πράττει για εκείνη με τον πιο βίαιο τρόπο. Το τηλέφωνό της χτυπά σαν δαιμονισμένο. Συγγενείς, φίλοι, δημοσιογράφοι, γνωστοί και άγνωστοι θέλουν να μάθουν αν τα όσα είπε ο Βερύκιος ισχύουν. Αλλοι για να χαρούν, άλλοι για να κουτσομπολέψουν και άλλοι απλώς για να αναπαραγάγουν ακόμη μία είδηση ανάμεσα σε όλες τις άλλες. Η Ράνια αισθάνεται θυμωμένη, πληγωμένη, προδομένη από την πίστη της ότι κάποιοι άνθρωποι, πόσο μάλλον συνάδελφοι, θα σέβονταν τη ζωή της αφήνοντας στα χέρια της το πότε, το πώς και το πού θα μιλούσε για τη δική της εγκυμοσύνη. Τώρα δεν έχει κανέναν τρόπο να αποφύγει τις αδιάκριτες ερωτήσεις, τα αδιάκριτα βλέμματα και τα ακόμη πιο αδιάκριτα «πώς;» και «πότε;». Δεν έχει την πολυτέλεια να κλειστεί στο σπίτι της, να απενεργοποιήσει το κινητό της και να εξαφανιστεί για όσο θέλει. Η Ράνια πρέπει να δουλέψει και ως άψογη επαγγελματίας κλείνει βιαστικά πίσω της την πόρτα και τραβά τον δρόμο για το κανάλι της Μεσογείων…

Οταν ο Γαβριήλ συνάντησε τη Ράνια…

Στη διαδρομή, χιλιάδες σκέψεις και εικόνες κατακλύζουν το μυαλό της, με κυρίαρχες εκείνες που αφορούν στην πρώτη της συνάντηση με τον πρώην πολιτικό. Είναι καλοκαίρι του 2014 και η Ράνια κρατά μαζί με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη το τιμόνι της ενημερωτικής εκπομπής «Πρωινό MEGA». Ο Δημήτρης προτείνει ως καλεσμένο τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο οποίος την εποχή εκείνη βρίσκεται στην αντιπολίτευση του Δήμου Αθηναίων. Η Ράνια δεν συμφωνεί. Τον βαριέται, λέει, τον Σακελλαρίδη και πιστεύει ότι την ίδια ακριβώς βαρεμάρα θα νιώσουν και οι τηλεθεατές. Ο Δημήτρης επιμένει λέγοντάς της ότι ο Γαβριήλ είναι ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρoν και ψαγμένο άτομο και η Ράνια κουνάει το κεφάλι καταφατικά: «Εντάξει, Δημήτρη, νίκησες! Φέρ’ τον, αλλά χειρίσου τον μόνος σου!». Πράγματι, λίγο αργότερα ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης κάθεται στη θέση του καλεσμένου, με τον αέρα της «αντιπάθειας» να πλανάται κατά έναν απροσδιόριστο τρόπο στον τηλεοπτικό αέρα.

Στο μυαλό της Ράνιας κυριαρχεί η άποψη «ήρθε κι αυτός που το παίζει ωραίος» και στο μυαλό του Γαβριήλ η σκέψη: «Να και η ξινή ξανθιά δημοσιογράφος της Νέας Δημοκρατίας… Τι να πω εγώ μαζί της;». Ωστόσο, όταν τα φώτα και οι κάμερες σβήνουν, πέφτει «μαύρο» και στην αντιπάθεια που τυχόν ένιωσε ο ένας για τον άλλον. Ο Γαβριήλ βλέπει στο πρόσωπο της Ράνιας μια γυναίκα όπως εκείνη που επιθυμεί να έχει κάποια στιγμή στο πλάι του: όμορφη, έξυπνη, ακομπλεξάριστη, ετοιμόλογη, ευγενική.

Η Ράνια, πάλι, αντιλαμβάνεται την ευφυΐα και το χιούμορ του νεαρού πολιτικού και νιώθει σχεδόν γοητευμένη. Οι δυο τους διαισθάνονται ότι έχουν πολλά να πουν, έξω από τη σφαίρα του επαγγελματικού τους πλανήτη στον οποίο κινούνται με ταχύτητα φωτός. Και το πράττουν. Στις αρχές του 2015 ο Γαβριήλ, που είναι πλέον βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και η πολλά υποσχόμενη δημοσιογράφος κάνουν στενή παρέα, με τις ώρες που περνάνε μαζί να ισοδυναμούν μέσα τους με κλάσματα δευτερολέπτων. Τους αρέσουν τα ίδια βιβλία, ακούνε την ίδια μουσική, επιλέγουν ταυτόσημους τρόπους διασκέδασης και, το κυριότερο, οι απόψεις τους για τον κόσμο είναι τόσο ίδιες όσο δύο σταγόνες νερό.
Η πρώτη φορά που ο παπαρατσικός φακός τους συλλαμβάνει παρέα είναι τον Οκτώβριο του 2015, όταν ο πολιτικός και η δημοσιογράφος επισκέπτονται μαζί το 44ο Φεστιβάλ Βιβλίου που φιλοξενείται στο Ζάππειο. Πηχυαίοι τίτλοι αποκαλύπτουν την «αρχή μιας σχέσης», με τους πρωταγωνιστές της ωστόσο να τηρούν σιγήν ιχθύος. Την ίδια στάση κρατούν και στα τέλη του 2015, όταν μία κοινή τους φωτογραφία σε γνωστό καφέ του Παγκρατίου κάνει τον γύρο των social media και του δημοσιογραφικού κόσμου που διψά για νέα love stories.

Η απόδειξη της στενής παρέας τους θα επιβεβαιωθεί τα περασμένα Χριστούγεννα, όταν ένας επιβάτης απαθανατίζει το ζευγάρι στο αεροδρόμιο και στην καμπίνα ενός αεροσκάφους κατά τη διάρκεια της «μυστικής» απόδρασής τους στην Πράγα, για να απογειώσει στη συνέχεια το ενσταντανέ στο διαδικτυακό σύμπαν. Ναι. Ο Γαβριήλ και η Ράνια σ’ αυτό το ταξίδι είναι μαζί. Οχι όμως οι δυο τους, αλλά οι τρεις τους… Η Ράνια είναι ήδη έγκυος στο πρώτο τους παιδί.

«Η Ράνια πίστευε ότι δεν θα παντρευτεί ποτέ! Η δουλειά της ήταν για εκείνη το παν. Από την άλλη, το όλο σκηνικό του γάμου, με τα νυφικά και τις δεξιώσεις, την άφηνε παγερά αδιάφορη, γι’ αυτό και δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει γάμο με πέπλα και κουφέτα». Κι αυτή είναι η αλήθεια, καθώς η Ράνια θα παντρευτεί τον εκλεκτό της καρδιάς της με πολιτικό γάμο, ελάχιστους καλεσμένους
Το ξύπνημα του μητρικού ενστίκτου

«Αντε, βρε Ουρανίτσα! Μην ξεχαστείς και δεν κάνεις παιδάκι… Τα χρόνια περνάνε γρήγορα. Μια μέρα ξυπνάς κι έχεις πατήσει τα 45!».

Η Ουρανίτσα γελάει δυνατά κάθε φορά που οι κολλητές της φίλες τής επαναλαμβάνουν την παραπάνω φράση. Είναι μόλις 30 ετών, μέσα της αισθάνεται ότι έχει άπλετο χρόνο για την απόκτηση ενός παιδιού και ότι για την ώρα το κυρίαρχο θέμα στη ζωή της είναι η δουλειά και μόνο η δουλειά. Τα παιδιά δεν την αφορούν – δεν ανήκει στις γυναίκες εκείνες που λιώνουν όταν αντικρίζουν λιλιπούτειους ανθρώπους.

Ωστόσο, κατά έναν περίεργο τρόπο το παραπάνω σκηνικό αλλάζει σχεδόν πριν από δύο χρόνια. Η Ουρανίτσα θέλει πλέον να γίνει μαμά. Οχι λίγο, πολύ. Και όχι από τον οποιονδήποτε έρωτα, αλλά από εκείνον που θα καταφέρει να της ξυπνήσει το μητρικό ένστικτο. Τον Γαβριήλ! H είδηση της εγκυμοσύνης της όμορφης δημοσιογράφου κάνει το ζευγάρι να πετά στα σύννεφα από χαρά και ευτυχία. Ωστόσο αισθάνονται ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να την ανακοινώσουν σε τρίτα πρόσωπα πέρα από το πολύ στενό οικογενειακό τους περιβάλλον. Για τον γάμο τους δεν συζητούν. Δεν έχουν άλλωστε να πουν και πολλά πάνω σ’ αυτό το θέμα. Η Ράνια δεν υπήρξε ποτέ το κοριτσάκι που ονειρευόταν πέπλα, κουφέτα, νυφικά και δεξιώσεις.
Οπως λένε δε άνθρωποι από το στενό περιβάλλον της: «Η Ράνια πίστευε ότι δεν θα παντρευτεί ποτέ! Αισθανόταν ότι ο γάμος ισοδυναμούσε με μια δέσμευση που θα της προκαλούσε ασφυξία. Οι προτεραιότητες της ζωής της άλλωστε ήταν πάντα πολύ διαφορετικές. Η δουλειά της ήταν για εκείνη το παν. Από την άλλη, το όλο σκηνικό του γάμου, με τα νυφικά και τις δεξιώσεις, την άφηνε παγερά αδιάφορη, γι’ αυτό και δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει γάμο με πέπλα και κουφέτα…». Κι αυτή είναι η αλήθεια, καθώς η Ράνια θα παντρευτεί τον εκλεκτό της καρδιάς της με πολιτικό γάμο, ελάχιστους καλεσμένους και σε μια τοποθεσία την οποία δεν θα «ανακαλύψει» κανείς. Αλλωστε η παραβίαση των προσωπικών δεδομένων της και ο πόλεμος που υπέστη τόσο ο Γαβριήλ όσο και η ίδια κατά τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης της είναι αρκετά για να δικαιολογήσουν τις αποφάσεις της. Οποιες κι αν είναι αυτές.

Η απόδειξη της στενής τους παρέας επιβεβαιώνεται τα περασμένα Χριστούγεννα, όταν ένας επιβάτης απαθανατίζει το ζευγάρι στην καμπίνα ενός αεροσκάφους με προορισμό την Πράγα, για να απογειώσει στη συνέχεια το ενσταντανέ στο διαδικτυακό σύμπαν. Ναι. Ο Γαβριήλ και η Ράνια σ’ αυτό το ταξίδι είναι μαζί. Οχι όμως οι δυο τους. Οι τρεις τους… Η Ράνια είναι ήδη έγκυος στο πρώτο τους παιδί

Πόλεμος και στους δύο!

Το πρώτο διάστημα της εγκυμοσύνης της Ράνιας δεν είναι απάνεμο. Οι στοχευμένες επιθέσεις στο πρόσωπό της, αλλά κυρίως σε εκείνο του Γαβριήλ, σκιάζουν τη χαρά του ζευγαριού, που προσπαθεί να κατανοήσει, αλλά κυρίως να εξηγήσει τα ανεξήγητα. Στο κανάλι της Μεσογείων η ραγδαία ανέλιξή της στο πολιτικό ρεπορτάζ δεν αρέσει σε κάποια πρόσωπα, τα οποία έχουν για εκείνη πάντα έναν κακό λόγο να πουν.

Η Ράνια κάνει υπομονή, αλλά η όλη κατάσταση την επηρεάζει ψυχολογικά. Οι δυο τους στην αρχή γελούν με όσα γράφονται για τον Γαβριήλ, αλλά στη συνέχεια αντιλαμβάνονται ότι κάτι πάει στραβά. Οτι ο πόλεμος απέναντι στο πρόσωπο του Γαβριήλ είναι ένα μεθοδευμένο παραμύθι που υπηρετεί πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα. Και τότε ο Γαβριήλ απαντά μέσω επιστολής, υποστηρίζοντας -μεταξύ άλλων- ότι δεν προτίθεται να γίνει βορά στα θηρία της αρένας, ούτε και να ανεχτεί πλέον τη στοχοποίηση. Κάποιοι ωστόσο συνεχίζουν να μιλούν και να γράφουν, να ανακυκλώνουν και να αμαυρώνουν με τη σάπια πένα τους τον νεαρό οικονομολόγο.

Συνεχίζουν μέχρι τη στιγμή που η είδηση της εγκυμοσύνης πέφτει σαν κεραυνός στην «αυλή» τους, κάνοντας στάχτη κακεντρεχή κείμενα και πικρόχολα σχόλια. Σήμερα, στην πιο ευτυχισμένη περίοδο της ζωής τους, η Ράνια και ο Γαβριήλ συνεχίζουν να σιωπούν, παρακαλώντας εμμέσως πλην σαφώς να πάψουν οι όποιες φωνές γύρω από το πρόσωπό τους.
Αλλά ακόμη κι αν οι φωνές συνεχίσουν, εκείνοι είναι πλέον βέβαιο ότι δεν τις ακούν. Ο ήχος από τον υπέρηχο είναι σαφώς πιο δυνατός…

 

πηγή: πρώτο θέμα 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!