Κάτια Ζυγούλη: Η αλλαγή στη ζωή της, στο σώμα της και ο Σάκης Ρουβάς

Στο Votre Beaute παραχώρησε συνέντευξη η Κάτια Ζυγούλη και με απλότητα και αυθορμητισμό περιέγραψε την καθημερινότητα της με το Σάκη και τα τρία τους αγγελούδια, Αναστασία, Αλέξανδρο και Αριάδνη.


Η δυνατή της σχέση με το Σάκη την βοηθάει να ξεπερνάει τις δυσκολίες της καθημερινότητας, που όπως τονίζει είναι σαν τις δυσκολίες κάθε μάνας που μεγαλώνει τα παιδιά της

Ο κόσμος θεωρεί πως οι διάσημοι, νέοι και ωραίοι ζουν σ’ έναν ιδανικό κόσμο πνιγμένο στα ροζ συννεφάκια. Πώς είναι πραγματικά η ζωή με τα τρία σας παιδιά;
Δεν ισχύει ότι ζούμε σε συννεφάκι. Κι εγώ αντιμετωπίζω προβλήματα, όπως και κάθε γυναίκα που έρχεται πρώτη φορά σε επαφή με τη μητρότητα, την οικογένεια. Άφησα πίσω τη δουλειά μου γιατί είχα τη δυνατότητα. Ήθελα να βιώσω να βιώσω το μεγάλωμα των παιδιών μου και δεν έχω μετανιώσει για αυτή την απόφαση. Παρόλο που είχα βοήθεια, δεν άφησα κανέναν άλλο να ασχοληθεί μαζί τους. Ήθελα να μη χάσω τίποτα από τη φροντίδα των παιδιών μου.

Ο κόσμος φαντάζεται πως εσύ ή ο Σάκης δεν αλλάξατε ποτέ πάνα στα παιδιά σας.
Ήμουν συνεχώς εκεί, ήθελα να έχω άμεση επαφή, να ξέρω την κάθε λεπτομέρεια για το τι συμβαίνει. Ήμουν εκεί από επιλογή, το έζησα κι ακόμη το κάνω. Δεν μετανιώνω, το ζω και το χαίρομαι πάρα πολύ. Ζούμε τα παιδιά μας την κάθε στιγμή τους.

Οι παππούδες παίζουν ενεργό ρόλο στη ζωή σας;
Η παρουσία των παππούδων είναι ανεκτίμητη για τα παιδιά και φυσικά και για μας. Θυμάμαι πως κι εγώ πίστευα ότι έχω τους πιο τέλειους παππούδες του κόσμου. Άλλωστε, όταν θέλουμε να φύγουμε από το σπίτι για κάποιες μέρες είμαστε ασφαλείς όταν ξέρουμε πως οι γονείς μας είναι εκεί και τα παιδιά περνάνε τέλεια. Τα κακομαθαίνουν λίγο, αλλά τελικά τα ξαναβάζω σε τάξη. Τα παιδιά διαχωρίζουν εύκολα τα όρια των σχέσεων.

Μέτα από τρεις εγκυμοσύνες μοιάζεις πιο όμορφη από πριν. Πώς τα κατάφερες;
Με τις εγκυμοσύνες το σώμα μου άλλαξε πολύ. Δυσκόλεψαν τα πράγματα. Οι εγκυμοσύνες επηρεάζουν το σώμα, το καταπονούν και λειτουργικά. Επιβαρύνεται π.χ. Η μέση. Μετά την τρίτη εγκυμοσύνη αναρωτήθηκα: “Πώς θέλω να κινούμαι, πώς θέλω να είμαι μεγαλώνοντας; Τι ποιότητα ζωής θέλω συνολικά;” Ξεκίνησα γυμναστική, είδα πολύ καλά αποτελέσματα, οπότε και εντατικοποίησα το πρόγραμμα. Παράλληλα έκανα διατροφή, πολύ προσεγμένη, και να’ μαστε! Δεν ήταν όμως έτσι πριν τα πράγματα. Πριν τα παιδιά είχα άλλο μεταβολισμό, έτρωγα ό,τι ήθελα.

zygouli-votre-mesa

Η συμβίωση με τον Σάκη πόσο σε άλλαξε; Σου κάλυψε ή σου δημιούργησε ανασφάλειες;
Ο συνδυασμός της συμβίωσης μου με τον Σάκη και της ύπαρξης των παιδιών μας με έκανε να πιστέψω πως ότι θελήσω μπορώ να το καταφέρω. Παλιά θα έβαζα μόνη μου πολλά εμπόδια τύπου “δεν μπορώ, δεν θα τα καταφέρω”, σήμερα δεν ισχύει αυτό. Είμαι τελειομανής, θέλω ό,τι κάνω να είναι άψογο, όμως ταυτόχρονα μου έχει φύγει η αμφιβολία, είναι σαν να είμαι ένας καινούργιος άνθρωπος. Ξέρω σήμερα πως κάθε φορά προσπάθησα κι έκανα το καλύτερο που μπορούσα. Από εκεί και πέρα τα πράγματα θα πάνε όπως πρέπει. Η μητρότητα με άλλαξε, αλλά και ο Σάκης είναι ένας άνθρωπος που δεν αφήνει να εφησυχάσεις, όπως δεν εφησυχάζει κι εκείνος. Δεν επιτρέπει στον εαυτό του να επαναπαυτεί στις δάφνες του, πάντα αποζητάει το επιπλέον, το καινούργιο. Αυτή τη στάση υιοθέτησα από εκείνον και μου έχει κάνει πάρα πολύ καλό.

Πόσο έχει αλληλεπιδράσει η παρουσία του ενός στον άλλον; Τι πήρες εσύ και τι ο Σάκης από τη σχέση σας;
Το τι πήρε ο Σάκης από μένα δεν μπορώ να το γνωρίζω. Εγώ πήρα από εκείνον εσωτερική ηρεμία, σταθερότητα, ουσιαστική αποδοχή, εμπιστοσύνη, σιγουριά. Είναι ένας άνθρωπος που δίπλα του αισθάνομαι ότι ανθίζω. Πιστεύει στα καλά μου στοιχεία, μου τα υποδεικνύει και με υποστηρίζει. Όχι ότι η καθημερινότητα μας δεν έχει δυσκολίες, αντιμετωπίζουμε κι εμείς θέματα που έχουν όλα τα ζευγάρια, αλλά σίγουρα είμαστε εκεί ο ένας για τον άλλον.

Την ομορφιά των παιδιών σου πως τη διαχειρίζεσαι;
Τους το λέω συνέχεια. Το συνδυάζω όμως με άλλα πολλά, όπως “είσαι πολύ ευγενική, πολύ καλή φίλη, πολύ γλυκιά, προσπαθείς και τα καταφέρνεις, αλλά είσαι και πολύ όμορφη”. Το λέω και στον γιο μου. Δεν πιστεύω πως η ομορφιά είναι κατακριτέα, είναι ένα δώρο. Δεν είναι κακό να είσαι όμορφος, αρκεί να μη μένεις εκεί. Η ομορφιά μπορεί να είναι δώρο, αλλά μπορεί να γίνει και εμπόδιο. Μπορεί να σου ανοίξει τον δρόμο πιο εύκολα και την ίδια στιγμή όμως να σου τον κλείσει, και μάλιστα πολύ πιο σκληρά.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!