Καλύβια: «Κανείς δεν φρόντισε να μάθει τι κρύβει μέσα του ο 16χρονος;» – Τα ερωτήματα για τη δολοφονία


Σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη δολοφονία στα Καλύβια Αττικής, εκεί όπου ο 16χρονος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον πατέρα του, έθεσε ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας. Καταρχάς ο κ. Σούρας είπε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εκπεμφθεί το μήνυμα ότι όταν υπάρχει κακοποίηση πρέπει να υπάρχει μια εκδικητική τάση αντί για απομάκρυνση και καταγγελία του γεγονότος.

Ο κ. Σούρας μιλώντας στο OPEN τόνισε ότι στη συγκεκριμένη δολοφονία τού έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση ο τρόπος, οι 20 μαχαιριές, τα δύο μαχαίρια. «Έσπασε το μαχαίρι από την εκδικητικότητα, το θέμα σύρθηκε αιμόφυρτο» ανέφερε ο γνωστός ψυχίατρος και συνέχισε λέγοντας ότι «ένα άλλο θέμα είναι η ηλικία του δράστη. Πρόκειται για ένα ανήλικο παιδί».

Ο ίδιος στο σημείο αυτό επεσήμανε ότι «υπάρχει μία μάνα, ένας αδελφός, συγγενείς και γείτονες. Κανένας δεν μπόρεσε να βοηθήσει για να αποφευχθεί αυτό το κακό; Κανείς δεν φρόντισε να πλησιάσει αυτό το παιδί, να το συμβουλεύσει ή να δει τι κρύβει μέσα του; Πρόκειται για πολύ σοβαρά ερωτήματα».

«Είναι πρωτόγνωρο αυτό το μίσος, η αγανάκτηση και ο θυμός. Μην περαστεί το μήνυμα ότι αυτός είναι ο τρόπος να αντιμετωπιστεί η κακοποίηση» υπογράμμισε ο κ. Σούρας.

Σε ερώτηση για το εάν ένα τηλεφώνημα είναι αρκετό να πυροδοτήσει την απόφαση να γίνει κάποιος φονιάς, ο κ. Σούρας απάντησε ότι «ένα τηλεφώνημα είναι η αφορμή, δεν είναι η πραγματική αιτία. Όμως για να φτάσουμε στο τηλεφώνημα και να γίνει ό, τι γίνει πάει να πει ότι κάτι υπήρχε από πίσω. Αυτό το «από πίσω» γιατί δεν το είδε κανένας; Γιατί δεν ζητήθηκε βοήθεια; Μιλάμε όλοι για τη βία και δίνουμε χαρακτηριστικά. Η βία πρέπει να εξαλειφθεί με την πρόληψη».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του OPEN:

Το μοιραίο τηλεφώνημα του πατέρα στον γιο πριν από τη δολοφονία

 Ένα τηλεφώνημα φαίνεται να ήταν εκείνο που εξόργισε τον 16χρονο και πήρε την απόφαση να σκοτώσει τον 71χρονο πατέρα του στο σπίτι όπου διέμεναν. Ο ανήλικος είχε πάει βόλτα με την μητέρα του και τον μεγαλύτερο αδελφό του στο κέντρο της Αθήνας όταν δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον πατέρα του.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ALPHA, ο πατέρας άρχισε να εξυβρίζει με βαριές κουβέντες, τόσο τον ίδιο, όσο και την μητέρα του και τον αδελφό του οι οποίοι είχαν εγκαταλείψει το σπίτι. Ο 16χρονος έμενε μαζί του μέχρι να ενηλικιωθεί, όμως οι καβγάδες μεταξύ τους φαίνεται πως ήταν συχνοί.

Κατά τη διάρκεια της βόλτας ο 16χρονος δεν είπε τίποτα για τα όσα είπε ο πατέρας του πέρα από το ότι είχαν ακόμη μία λεκτική αντιπαράθεση.

Όπως είπε ο ανήλικος στους αστυνομικούς επί χρόνια κακοποιούσε εκείνον, τον αδελφό του και την μητέρα του και δεν άντεξε άλλο. Τον περίμενε στην είσοδο του σπιτιού και όταν ο 71χρονος μπήκε μέσα τού επιτέθηκε με δύο μαχαίρια και του κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα σε πλάτη, θώρακα και κοιλιά.

Το θύμα προσπάθησε να γλιτώσει, έτρεξε και κατέβηκε τη σκάλα αλλά τελικά έπεσε νεκρός στην αυλή του σπιτιού, όπου και εντοπίστηκε η σορός του. Ακόμη και οι αστυνομικοί που έφτασαν στον τόπο του εγκλήματος σοκαρίστηκαν από το μένος και την οργή του ανήλικου, κάτι που φάνηκε και από τα πολλαπλά θανάσιμα τραύματα.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ALPHA:

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!