Καιρός: Βροχές και αφρικανική σκόνη από αύριο και μετά… ζέστη – Πότε θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς ο υδράργυρος


Χαμηλό βαρομετρικό από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής πλησιάζει τη χώρα με αποτέλεσμα ο καιρός να αλλάξει «διαθέσεις» και να χαλάσει.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη, από αύριο, Πέμπτη έως και το Σάββατο η θερμοκρασία θα πέσει, ενώ θα εκδηλωθούν βροχές και θα ευνοηθεί η μεταφορά αφρικανικής σκόνης, όχι όμως σε ανησυχητικά επίπεδα.

Συγκεκριμένα, το κύμα κακοκαιρίας θα δώσει βροχές και καταιγίδες ακόμη και στα νότια θαλάσσια τμήματα από την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή θα μετατοπιστεί πιο ανατολικά και νότια, με τους βοριάδες να προσεγγίζουν τα 7 μποφόρ.

Το Σάββατο το κύμα κακοκαιρίας αρχίζει να μετατοπίζεται στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με μια αστάθεια κυρίως προς τα κεντρικά και βόρεια τις απογευματινές ώρες, με τον βοριά να κυριαρχεί.

Γενικά το Σαββατοκύριακο θα κάνει ψύχρα, με την θερμοκρασία να φτάνει μέχρι τους 23-24 βαθμούς και την επόμενη εβδομάδα θα ανέβει ξανά ο υδράργυρος.

Πώς θα κινηθεί η αφρικανική σκόνη

Παράλληλα, η αφρικανική σκόνη θα κινηθεί στην κεντρική και νότια Ελλάδα και κυρίως προς την Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, σε μέτρια ωστόσο ένταση.

Προ των πυλών κύμα ζέστης

Τέλος, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη στις 16-18 Μαΐου έρχεται ένα ισχυρό κύμα ζέστης, με θερμοκρασίες πάνω από 30 βαθμούς σε πολλές περιοχές.

Και ο μετεωρολόγος, Παναγιώτης Γιαννόπουλος κάνει λόγο για θερμοκρασίες ακόμη και πάνω από 30 βαθμούς τοπικά από τα μέσα της άλλης εβδομάδας.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο το διήμερο Πέμπτης – Παρασκευής θα χαρακτηριστεί από τον βροχερό καιρό και την πτώση της θερμοκρασίας. Θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.

Και σήμερα πάντως Τετάρτη στα βόρεια και κυρίως στην Ήπειρο δεν θα λείψουν τοπικές μεσημεριανές μπόρες και καταιγίδες, στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις.

Το Σάββατο οι βροχές θα περιοριστούν στα δυτικά, και η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!