Καιρός: Αλλαγή σκηνικού με πτώση θερμοκρασίας από αύριο Πέμπτη – «Ντυθείτε πιο ζεστά»


Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί αύριο Πέμπτη (09/11), σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr, με τον καιρό να «αλλάζει» πρόσωπο και να θυμίζει φθινόπωρο.

Οι μέγιστες τιμές της δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τους 17-19 °C στα βόρεια ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο, τους 20-22 °C στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (με εξαίρεση τα νότια της Πελοποννήσου όπου κατά τόπους θα φτάσει τους 24-25 °C), τους 19-21 °C στο Ιόνιο και τους 22-24 °C στα νησιά του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου και στην Κρήτη.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η αναμενόμενη πτώση της μέγιστης θερμοκρασίας την Πέμπτη 09/11 σε σχέση με αυτή της Τετάρτης 08/11. Όπως φαίνεται, σε τμήματα της Κεντρικής Μακεδονία, της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς και της Ανατολικής Πελοποννήσου η πτώση αναμένεται να ξεπεράσει τους 8 °C.

Σάκης Αρναούτογλου: «Nτυθείτε πιο ζεστά»

Σε ανάρτηση προέβη και ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, σχετικά με την επερχομένη πτώση της θερμοκρασίας, αναφέροντας, μεταξύ άλλων:

«Nτυθείτε πιο ζεστά (και ειδικά τα μικρά παιδιά) στη βόρεια Ελλάδα και κυρίως στην περιοχή της Θεσσαλονίκης από απόψε το βράδυ και αύριο το πρωί, καθώς η θερμοκρασία θα πέσει πρόσκαιρα αλλά αισθητά εξαιτίας της πρόσκαιρης επικράτησης σχετικά δυνατών βοριάδων…».

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!