Ιστορίες τρέλας στο ελληνικό Δημόσιο – Κτηνίατρος έκανε εφημερίες στο μαιευτήριο «Έλενα»

Aπίστευτο και όμως αληθινό!


Μια ακόμα ιστορία καθημερινής τρέλας αποκάλυψε έρευνα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή.

Όπως αποδεικνύει το πόρισμά του, κτηνίατρος δούλευε στο μαιευτήριο Έλενα και σαν να μην έφτανε αυτό έκανε εφημερίες και αποζημιωνόταν για αυτές. Μάλιστα, ο κ. Ρακιντζής δήλωσε άναυδος στον τηλεοπτικό σταθμό Mega πως «ρωτήσαμε το νοσοκομείο και μας απάντησαν ότι έκανε διοικητική δουλειά. Σαφώς είναι παράνομο, το διαπιστώσαμε στην έκθεση και αναζητούνται ευθύνες. Φυσικά παραμένει στη θέση του».

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στο πόρισμα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης: «Από δειγματοληπτικό έλεγχο Προγράμματος Εφημεριών μηνών 3ου, 4ου, 5ου, 6ου και 7ου 2015 διαπιστώθηκε ότι για την Κτηνίατρο του Παθολογικού Τμήματος προέκυψε προγραμματισμός πραγματοποίησης τεσσάρων ενεργών εφημεριών για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο και τριών για τους υπόλοιπους μήνες που ελέγχθησαν», προσθέτοντας: «Δεν δικαιολογείται η τοποθέτηση Κτηνιάτρου στο Παθολογικό Τμήμα, αλλά ούτε και ενεργός εφημερία, πολλώ δε μάλλον για την ειδικότητα του Κτηνιάτρου στο συγκεκριμένο Τμήμα».

Οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου, όταν ερωτήθηκαν σχετικά από τους επιθεωρητές οι οποίοι διενεργούν ένορκη διοικητική εξέταση, ισχυρίστηκαν πως έβαλαν την κτηνίατρο σε εφημερία γιατί ήταν καλή στην αρχειοθέτηση φακέλων. Η κτηνίατρος υπηρετούσε επί 15 χρόνια στο μαιευτήριο ως υπεύθυνη τροφίμων, παρόλα αυτά όμως έκανε εφημερίες από τον Μάρτιο έως τον Ιούλιο του 2015 στο παθολογικό τμήμα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το ίδιο συνέβαινε και το 2014.
Το πόρισμα των ελεγκτών έχει σταλεί στο νοσοκομείο «Έλενα», στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια και στο υπουργείο Υγείας, η ηγεσία του οποίου εξετάζει το ενδεχόμενο πειθαρχικών κυρώσεων στους επικεφαλής που υπέγραφαν το πρόγραμμα των εφημεριών.

Εξετάσεις και για καρκίνο του προστάτη στο μαιευτήριο

Την ίδια ώρα, όπως διαπίστωσαν οι επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, στο μαιευτήριο «Έλενα», όπου νοσηλεύονται μόνο γυναίκες, γίνονται εξετάσεις για καρκίνο του προστάτη. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι στο Ανοσολογικό Τμήμα «βάφτιζαν» τις εξετάσεις ως κατεπείγουσες, ώστε να χρεώνουν εφημερίες.

Στην έρευνα που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε επίσης πως με την ανοχή του διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου, ιδιώτης μαία συμμετείχε παρανόμως σε τοκετούς στο «Έλενα», καθώς ισχυρίζονταν πως ειδικεύεται σε φυσιολογικούς τοκετούς, μετά από καισαρική. Πολλές φορές, δε, έκανε παρατύπως μόνη της τον τοκετό, χωρίς την παρουσία γιατρού.

Πριν από λίγο καιρό, στο ίδιο νοσοκομείο, εντοπίστηκε αναισθησιολόγος, διευθυντής τμήματος, χωρίς πτυχίο ενώ έχουν γίνει καταγγελίες σε βάρος γιατρών που ζητούσαν «φακελάκι».

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!