Ηράκλειο: Κάθειρξη 12 ετών στον προπονητή Taekwodo που απαιτούσε μασάζ από ανήλικους αθλητές


Σε συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών και τεσσάρων μηνών καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου τον 47χρονο προπονητή Taekwodo ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του κατηγορούμενου μετά από καταγγελίες πρώην ανήλικων αθλητών του ότι απαιτούσε να του κάνουν μασάζ διαφορετικά τους περίμεναν καψώνια και τιμωρία.

Σύμφωνα με το Cretalive.gr η απόφαση επί της ποινής ελήφθη ομόφωνα, μετά από μία μαραθώνια διάσκεψη.

Υπενθυμίζεται πως ο 47χρονος που είχε παραπεμφθεί στο εδώλιο για οχτώ κακουργηματικές πράξεις, τελικά κρίθηκε ένοχος μόνο για ένα κακούργημα που αφορούσε σε ανήλικη αθλήτριά του, ενώ για τις υπόλοιπες επτά περιπτώσεις κηρύχθηκε ένοχος σε βαθμό πλημμελήματος.

Η απόφαση επί της ενοχής ήταν κατά πλειοψηφία 6-1. Μειοψήφησε μία ένορκος που είχε την άποψη ότι πρέπει να κηρυχθεί αθώος.

Σημειώνεται πως στον κατηγορούμενο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου είχε προτείνει την ενοχή του 47χρονου προπονητή Taeκwodo για τέσσερα από τα 8 αποδιδόμενα κακουργήματα και για τέσσερα πλημμελήματα.

Η εισαγγελέας αξιολόγησε την κάθε περίπτωση χωριστά, λέγοντας ότι η επιλογή των θυμάτων ήταν στοχευμένη. «Επέλεγε θύματα που ήξερε ότι δεν θα τον αμφισβητούσαν σε καμία περίπτωση».

Όπως ανέφερε, δεν έγινε πρόταση για μασάζ σε όλους. Ακόμα τόνισε ότι δεν ήταν εύκολο για τους ανήλικους αθλητές να βγουν και να μιλήσουν καθώς αυτό που υπέστησαν, το έπαθαν από τον προπονητή τους, τον άνθρωπο που εμπιστεύονταν και τον είχαν ψηλά στην συνείδηση τους.

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!