
Ηράκλειο: «Η μαμά του τον έψαχνε αλλά…» – Δραματικές περιγραφές όσων έζησαν την τραγωδία με τον Νικόλα
Στο πένθος έχει βυθιστεί η οικογένεια του μικρού Νικόλα, αλλά και η τοπική κοινωνία της Άρβης, στο Ηράκλειο Κρήτης, μετά την χθεσινή τραγωδία με τον πνιγμό του αγοριού. Η προσπάθεια των κατοίκων της περιοχής να στηρίξουν την οικογένεια του Νικόλα είναι συγκινητική, ενώ οι δραματικές περιγραφές όσων έζησαν από κοντά την τραγωδία, συγκλονίζουν.
Όλα συνέβησαν μέσα σε λίγα λεπτά. Ο μικρός μαθητής της Α’ δημοτικού έχασε τη ζωή του, ενώ κολυμπούσε. Ο Νικόλας, βρισκόταν με την μητέρα του στο σπίτι τους, μερικές δεκάδες μέτρα μακριά από την παραλία και της ζήτησε να πάει για κολύμπι. Φαίνεται ότι η μητέρα του αρνήθηκε, αλλά ο μικρός έφυγε κρυφά παρέα με έναν φίλο του, ώστε να κολυμπήσουν στην παραλία.
Ο Γιώργος Κουτεντάκης, Διευθυντής του Δημοτικού σχολείου Άρβης, μίλησε στον ΑΝΤ1. «Είμαι και δάσκαλος του Ανίς που εμείς τον είχαμε βαφτίσει με το όνομα Νίκος, του άρεσε πάρα πολύ το όνομα Νίκος το κανονικό του όνομα είναι Ανίς», λέει αρχικά.
«Ο Νίκος εν τω μεταξύ μέχρι η μαμά να καθαρίσει το μωρό και να κάνει τη δουλειά που είχε να κάνει, ο Νίκος έβαλε το μαγιό του, πήρε μία πετσέτα και πήγε στη θάλασσα, η μαμά τον έψαχνε, αλλά όμως δεν ήταν όμως τυχερό να τον βρει», συνεχίζει ο κ. Κουτεντάκης.
Ένα από τα κύματα φαίνεται πως παρέσυρε τον μικρούλη, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του.
Ο Μιχάλης, κάτοικος του χωριού, καθόταν ακριβώς απέναντι από το λιμάνι, όταν άκουσε φωνές. Έντρομος και χωρίς δεύτερη σκέψη μαζί με έναν συγχωριανό του βούτηξαν στο νερό. Είδαν το άψυχο σώμα του παιδιού να επιπλέει.
Η περιγραφή του, ραγίζει καρδιές. «Ακούσαμε φωνές και έτρεξα εγώ κι άλλο ένα παιδί ήταν σε μία άλλη παρέα τρέξαμε βουτήξαμε μέσα και το βγάλαμε. Φωνές από άλλους ανθρώπους που το είχαν δει. Το μεταφέραμε έξω ήρθαν κι άλλοι χωριανοί αρχίσαν τις μαλάξεις. Ακόμη το λέω τώρα και είμαι έτοιμος να βουρκώσω… να βλέπεις ένα μικρό παιδί… ήταν κακό για εμάς… ένα παιδί μπρούμυτα στη θάλασσα μέσα ούτε, να κινείται ούτε τίποτα…».
Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο και το παιδί διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Βιάννου, όμως δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Το κλίμα στην Άρβη είναι βαρύ και η τοπική κοινωνία παραμένει συγκλονισμένη. Οι γονείς επιθυμούν να ταφεί το παιδί τους στην πατρίδα τους.
«Ο Νικόλας ήταν ένα παιδί άγγελος ίσως επειδή θα ζούσε μόνο 7 χρόνια. Ήταν και μασκότ του χωριού ο Νίκος δηλαδή σε όλα τα σπίτια όλα τα σπίτια τον ήξεραν, όλα τα σπίτια τον αγαπούσαν. Ήταν μία μεγάλη απώλεια για το χωριό, για τους συμμαθητές του, κανείς μας δεν το έχει συνειδητοποιήσει οι γονείς του κάνουν μεγάλο αγώνα να τον πάνε στην Αλβανία, θα βοηθήσουμε όλοι», λέει ο Γιώργος Κουτεντάκης.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων περισσότεροι από 350 έως 400 άνθρωποι χάνουν την ζωή τους από πνιγμό ετησίως και ένας σημαντικός αριθμός είναι παιδιά και έφηβοι.
Δείτε το βίντεο: