Influencers ως θύματα της βιομηχανίας πορνείας: το αφιέρωμα του BBC2 που προκάλεσε αίσθηση


Όμορφα κορίτσια, με προϊόντα στο χέρι, με ωραία ρούχα, υπέροχο μακιγιάζ, με προτάσεις καθημερινά για το πώς θα φάμε, πώς θα ντυθούμε, πού θα πάμε… Οι influencers επιβλήθηκαν σχεδόν με το ζόρι ως επάγγελμα στην εποχή των social media, όμως, από πολύ νωρίς έβγαλαν και όνομα ως τζαμπατζούδες, new age τεμπέληδες, και άλλα πολλά…

Πολλά, πολύ χειρότερα για την ακρίβεια, αφού ένα εκτεταμένο αφιέρωμα του BBC ήταν αρκετό για να κοινοποιήσει κάτι που πολύ υποψιάζονταν, αλλά δεν τολμούσαν να ομολογήσουν. Ότι όλα αυτά τα όμορφα κορίτσια, πολύ συχνά χωρίς να έχουν δώσει κανένα απολύτως δικαίωμα, δέχονται τις πλέον ανήθικες προτάσεις, ενώ κάποιες -οι λιγότερο οικονομικά ανεξάρτητες- κάποτε ενδίδουν.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύφθηκαν μέσα από την εκπομπή της Victoria Derbyshire στο BBC2 μερικές από τις πιο επιτυχημένες influencers μίλησαν ανοιχτά για το πώς άγνωστοι άντρες τους έχουν προσφέρει υπέρογκα ποσά, αρκεί να συνευρεθούν ερωτικά μαζί τους.

View this post on Instagram

Alexa delete my Christmas lbs.

A post shared by Tyne-Lexy (@tyne_lexy_clarson) on Jan 20, 2020 at 11:11am PST

Κατά τις περιγραφές τους είναι σαν η λέξη influencer να είναι κρυφά συνώνυμη των συνοδών πολυτελείας, εκεί όπου τερατώδη ποσά προσφέρονται με αντάλλαγμα το σεξ.

«Πρόκειται για βιομηχανία συνοδών πολυτελείας. Όταν το σκέφτομαι ότι μου έστειλαν μήνυμα, είναι κάπως τρομακτικό, αλλά πιθανότατα στέλνουν σε χιλιάδες όμορφες κοπέλες στο Instagram», εξηγεί η Tyne-Lexy Clarson.

Η ίδια αποκάλυψε ότι 19 χρονών όταν της πρότειναν να συνοδεύει κάποιον σε ένα «επίσημο δείπνο» με αμοιβή 20.000 λίρες..! Η Tyne είδε τους followers της να τριπλασιάζονται μετά τη συμμετοχή της στο ριάλιτι Love Island, όμως, τότε ήταν που αυξήθηκαν και οι ανήθικες προτάσεις.

Δεν είναι, όμως, μόνο τα χρήματα, αλλά και οι προσφορές σε είδη πολυτελείας και οι εμφανίσεις σε ακριβά εστιατόρια και ξενοδοχεία που φυσικά ξεφεύγουν από την τυπική διαφήμιση ενός προϊόντος μέσω των social media: ακριβές τσάντες, παπούτσια, ρούχα μεγάλων οίκων μόδας, ακριβές διακοπές, δείπνα και γεύματα σε απλησίαστα για τις τιμές τους ξενοδοχεία, όλα αυτά μπορούν να προσφερθούν σε μία influencer με αντάλλαγμα το σεξ.

Τι λένε, όμως, οι ίδιες γι’ αυτό που συμβαίνει; Γνωρίζουν influencers που να έχουν υποκύψει σε τέτοιου είδους προτάσεις; Οσες μίλησαν επωνύμως, μεταξύ των οποίων και η επίσης διάσημη Rosie Williams, είναι πολύ πιθανόν οι πιο ευαλωτες οικονομικά να υποκύψουν πιο εύκολα.

View this post on Instagram

…trying to make space buns cool again @loungeunderwear ✖discount code: RW10 …AD

A post shared by Rosie Anna Williams (@rosieawilliams) on Jan 20, 2020 at 9:57am PST

Στην εκπομπή μίλησε και μία γυναίκα -με το ψευδώνυμο Ιζαμπέλ- η οποία παραδέχθηκε ότι μετά από μήνες επικοινωνίας με συγκεκριμένο «χορηγό» συναίνεσε στο να κάνει σεξ μαζί του, αλλά παρά το γεγονός ότι δεν ένιωσε καλά με την πράξη της, εξήγησε ότι δεν θεωρεί ότι ήταν εκπόρνευση αυτό που έκανε.

Μάλιστα έκανε λόγο για μία «ανθρώπινη σχέση που εξελίσσεται στον χρόνο, ενώ πορνεία είναι κάτι κατά το οποίο ορίζεις τιμή και προσφέρεις σεξ»…

Όπως ήταν φυσικό, η εκπομπή προκάλεσε πλήθος σχολίων και συζητήσεων καταγράφοντας και τις αντιδράσεις του φεμινιστικού οργανισμού Object, οι υπεύθυνες του οποίου κάνουν λόγο για κατάφωρη εκμετάλλευση των γυναικών.

Οι ίδιες ξεκαθαρίζουν ότι οι influencers μπορεί να μη θέλουν να ακούσουν τη λέξη «πορνεία», αλλά επί της ουσίας πρόκειται γι’ αυτό ακριβώς.

Την ίδια στιγμή, στην εκπομπή τοποθετήθηκε και εκπρόσωπος του Facebook, λέγοντας κατηγορηματικά ότι τέτοιου είδους παρενόχληση και αποστολή μηνυμάτων τέτοιου είδους περιεχομένου δεν επιτρέπονται από το Instagram και η πλατφόρμα επενδύει σημαντικά ποσά σε εργαλεία και τεχνολογίες που θα αποτρέπουν αυτού του είδους την παρενόχληση.

Με στοιχεία από το BBC2, www.walesonline.co.uk

The post Influencers ως θύματα της βιομηχανίας πορνείας: το αφιέρωμα του BBC2 που προκάλεσε αίσθηση appeared first on Peoplegreece.com.



πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!