Ηλιούπολη: Αθωώθηκε η 19χρονη – θύμα trafficking


Στην αθώωση της 19χρονης η οποία είχε καταγγείλει πως έπεσε θύμα βιασμού από τρία άτομα τα οποία την κρατούσαν σε διαμέρισμα στην Ηλιούπολη και την εξέδιδαν, προχώρησε το Α’ Αυτόφωρο Μονομελές.

Της Άννας Κανδύλη

Η 19χρονη είχε παραπεμφθεί σε δίκη, μετά τη μήνυση που κατέθεσε ένας εκ των τριών που κατηγορήθηκαν για την εκμετάλλευση της κοπέλας, σύμφωνα με την οποία εκδιδόταν με αμοιβή, χωρίς να κατέχει το απαιτούμενο πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος και χωρίς να υποβάλλεται στους σχετικούς ιατρικούς ελέγχους.

Η υπεράσπιση της 19χρονης προσκόμισε στο δικαστήριο απόσπασμα της πρωτόδικης απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, βάσει της οποίας «κατά το χρόνο που φέρεται να έχει διαπραχθεί το αδίκημα, ο κατηγορούμενος εξακολούθησε να την κατακρατεί ως τις αρχές Μαΐου 2021…». Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος δε, για την πράξη του αυτή καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα».

Το δικαστήριο απάλλαξε την 19χρονη και για το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση, καθώς έχει μετατραπεί από το 2010 σε πταίσμα και έχει καταργηθεί.

 

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!