Ηλεία: Πώς το πανηγύρι έγινε «εφιάλτης» για 37 άτομα – Τα σενάρια για την τροφική δηλητηρίαση


Σε… «εφιάλτη» μετατράπηκε το πανηγύρι στο χωριό Νεάπολη του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης στην Ηλεία, με περισσότερους από 30 κατοίκους να καταλήγουν στο κέντρο υγείας με έντονα συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης.

Οι κάτοικοι του χωριού που συμμετείχαν στο εορταστικό τραπέζι που είχε στηθεί στομ προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου λίγο μετά το γεύμα, παρουσίασαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης.  Είναι χαρακτηριστικό πως, όπως έγραψε το enikos.gr, για επτά ολόκληρες ώρες το Κέντρο Υγείας της Βάρδας δεχόταν κόσμο με έντονα συμπτώματα και πόνους στην κοιλιά μετά το γεύμα στο πανηγύρι.

Τα 37 άτομα που έπαθαν τροφική δηλητηρίαση, κατανάλωσαν το ίδιο φαγητό, βραστό κρέας, προβατίνα και γλυκά… Και στους 37 χορηγήθηκαν φάρμακα και οροί, είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Τι λέει ο ιερέας που οργάνωσε το πανηγύρι

Η εφημερίδα «Πατρίς» επικοινώνησε με τον Ιερέα του χωριού, τον π. Γεώργιο Αθανασόπουλο ο οποίος μεταξύ των άλλων είπε ότι «…κανείς δεν μπορεί να ξέρει πώς και τί συνέβη… Τα εδέσματα, δεν ήταν μόνο το κρέας… Είχε γλυκά κι άλλα διάφορα… Αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ… Είκοσι χρόνια κάνουμε το πανηγύρι. Τώρα τί έγινε, δεν μπορώ εγώ να ξέρω… Το κρέας, βράστηκε στο σπίτι μου, η παπαδιά μου η ίδια, το έπλυνε, το καθάρισε, το μαγείρεψε, το έβρασε και το πήγαμε στην εκκλησία. Έκανε και τρομερή ζέστη. Βάλαμε στο τραπέζι όλα τα γλυκά και τα φαγητά. Υπήρχαν και άτομα που έφαγαν από το βραστό κρέας και είπαν ότι δεν έπαθαν τίποτε».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νεάπολης, Θεόδωρος Γκότσης ανέφερε πως «…έχουμε τον προστάτη μας τον Άγιο Γεώργιο, και μετά την εκκλησία έχουμε φαγητά και γλυκά… Κάθε χρόνο γίνεται αυτό και φέτος, πραγματικά, δεν ξέρω τί έγινε. Προφανώς κάποιο έντομο κάθισε στο φαγητό, άλλοι έλεγαν ότι έφταιγαν οι κατσαρόλες που βράσανε, αλλά όσοι έφαγαν από αυτό το κρέας, έπαθαν αυτό το πράγμα… Περίπου 30 άτομα πήγαν στο Κέντρο Υγείας… ίσως να είναι κι άλλοι… ».

Τι είπαν οι κάτοικοι της περιοχής

Όπως είπε ένας άνδρας που μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης «χρειαστήκαμε τρεις ορούς, δεν μπορούσαμε να συνέλθουμε».

Ένας άλλος άνδρας είπε στον ΑΝΤ1 ότι «εγώ δεν έφαγα βραστό, έφαγα τα ψητά και τα κρέατα και δεν έπαθα τίποτα, ενώ τα παιδιά και η γυναίκα μου που έφαγαν βραστό, πήγαν στο Κέντρο Υγείας με πόνους στο στομάχι με εμετούς και διάρροιες».

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!