Ιερώνυμος για ομόφυλα ζευγάρια και τεκνοθεσία: Ακούμε τόσα πολλά που είμαστε ακόμα μπερδεμένοι


Άρχισε πριν από λίγη ώρα η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και μεταξύ άλλων το θέμα που θα συζητηθεί, είναι και εκείνο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είπε ότι βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό.

Όπως δήλωσε στο OPEN o Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, θα περιμένει τη γραμμή της Πολιτείας και στη συνέχεια θα πάρει θέση για το φλέγον ζήτημα των ημερών.

 «Ακούμε τόσα πολλά που είμαστε ακόμα μπερδεμένοι», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος για την τεκνοθεσία. «Θα ακούσουμε ποια γραμμή θα ακολουθηθεί από την πολιτεία και στη συνέχεια θα πάρουμε και εμείς θέση», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του OPEN:

Όπως έχει γίνει γνωστό το θέμα της ισότητας στον γάμο– δηλ. την αναγνώριση του δικαιώματος στον πολιτικό γάμο και για τα ομόφυλα ζευγάρια που έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη, αναμένεται να ξεκαθαρίσει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ θα δηλώσει τι θα κάνει. Αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να φέρει ένα νομοσχέδιο στη Βουλή σύντομα, το οποίο θα προβλέπει τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και το δικαίωμά τους στην τεκνοθεσία, με κύριο στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών αυτών των ζευγαριών που ήδη υπάρχουν και σήμερα δεν αναγνωρίζονται, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρές διακρίσεις σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι σε ένα ομόφυλο ζευγάρι, που σήμερα ήδη έχει ένα ή περισσότερα παιδιά, θα μπορεί να αναγνωριστεί ως κηδεμόνας και ο άντρας ή η γυναίκα που δεν είναι ο βιολογικός γονιός του παιδιού.

Τι δεν θα κάνει το νομοσχέδιο

Αυτό που δεν θα αναγνωρίζει ως δικαίωμα το νομοσχέδιο στα ομόφυλα ζευγάρια ανδρών, είναι η ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, π.χ. μέσω παρένθετης μητέρας, διότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι η ελληνική κοινωνία δεν είναι ακόμα έτοιμη για αυτό.

Έτσι, ο άνδρας ή ένα ζευγάρι ανδρών δεν θα μπορεί να αποκτήσει παιδί μέσω παρένθετης μητέρας. Όμως, θα μπορεί να υιοθετήσει. Αυτό άλλωστε, το δικαίωμα της υιοθεσίας, αναγνωρίζεται στη χώρα μας από το 1946 σε μόνους άντρες και προστατεύεται και από το Σύνταγμα, αλλά βέβαια στην Ελλάδα τόσο οι όροι αυτοί καθ’ αυτοί της υιοθεσίας είναι πολύ αυστηροί, αλλά και τα προς υιοθεσία παιδιά λίγα.

Έτσι λοιπόν θα ξεκαθαρίσει το θέμα ο ίδιος ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «δεν πρόκειται να κάνουμε αυτά που λέει ο Κασσελάκης», εννοώντας φυσικά και την ατάκα του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει «ένα αγοράκι με τον Τάιλερ». Ο νόμος κατά τον σχεδιασμό θα εξηγηθεί αρκετά στον κόσμο, ώστε «όλοι να καταλάβουν ότι δεν επιτρέπει την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή σε δύο άνδρες», κάτι που δεν ισχύει άλλωστε στη συντριπτική πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών.

 

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!