Η Τέιλορ Σουίφτ τα βάζει με την Apple!

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια ανάγκασε τον τεχνολογικό κολοσσό να αλλάξει τους όρους της νέας μουσικής του υπηρεσίας!


Σε αλλαγές στην υπηρεσία της, Apple Music, προέβη η Apple, μία ημέρα μετά την ανοικτή επιστολή της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Τέιλορ Σουΐφτ, με την οποία ανακοίνωνε την άρνησή της να επιτρέψει στην εταιρεία να διαθέσει για streaming το άλμπουμ της, «1989».

Αναλυτικότερα, η Σουΐφτ δήλωνε ότι δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο, καθώς δεν ενέκρινε την τρίμηνη free trial περίοδο που η εταιρεία προσφέρει στους χρήστες.

Ως εκ τούτου, η Αpple ανακοίνωσε πως θα πληρώνει τους καλλιτέχνες κατά την διάρκεια της περιόδου αυτής- κάτι που δεν ίσχυε προηγουμένως, καθώς η εταιρεία είχε διευκρινίσει ότι οι καλλιτέχνες δεν θα πληρώνονται για τη χρήση της μουσικής τους κατά τη δοκιμαστική περίοδο.

Την αλλαγή αυτή ανακοίνωσε ο Έντι Κιου, υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας, μέσω του Twitter. «Ακούμε τι λέτε, @taylorswift13 και ανεξάρτητοι καλλιτέχνες. Με αγάπη, Apple» έγραψε σχετικά.

Η Σουΐφτ είχε δημοσιεύσει τη θέση της στο Tumblr την Κυριακή, χαρακτηρίζοντας την στάση της εταιρείας ως απογοητευτική, και εκφράζοντας την άποψη ότι θα βλάψει νέους καλλιτέχνες που μόλις ξεκινούν την πορεία τους.

Παράλληλα, υποστήριζε ότι η εταιρεία είχε τα λεφτά για να καλύψει το κόστος, και ότι επρόκειτο για μια επιλογή που δεν άρμοζε σε μια ιστορικά προοδευτική και γενναιόδωρη εταιρεία, την οποία χαρακτήρισε ως έναν από τους καλύτερους συνεργάτες όσον αφορά στην πώληση μουσικής.

«Δεν σας ζητούμε δωρεάν iPhones. Παρακαλούμε μην μας ζητάτε να σας παρέχουμε τη μουσική μας χωρίς αποζημίωση».

Μετά την αντίδραση της Apple, ευχαρίστησε την εταιρεία και τους υποστηρικτές της μέσω του Twitter, εκφράζοντας την ικανοποίησή της.

Σημειώνεται ότι η Σουΐφτ έχει αντιπαρατεθεί με υπηρεσίες streaming μουσικής και στο παρελθόν, απομακρύνοντας ολόκληρο τον κατάλογο των τραγουδιών της από το Spotify τον Νοέμβριο – υποστηρίζοντας ότι δεν προτίθεται να συνεισφέρει με τη δουλειά της σε ένα πείραμα το οποίο θεωρεί ότι δεν αποζημιώνει τους καλλιτέχνες/ δημιουργούς της μουσικής- και αρνούμενη να προσφέρει το «1989» σε υπηρεσίες streaming, λέγοντας ότι ο συγκεκριμένος τομέας έχει επηρεάσει αρνητικά τις πωλήσεις άλμπουμ σε μεγάλο βαθμό.

Το Apple Music θα αρχίσει τη λειτουργία του στις 30 Ιουνίου, με κόστος συνδρομής 9,99 δολάρια τον μήνα στις ΗΠΑ για ένα άτομο, ή 14,99 για οικογένειες.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!