Η Πολωνία κάνει εξώφυλλο το ρατσισμό και την ξενοφοβία της [εικόνες]

Οργή στα social media με τη γυναίκα Ευρώπη να βιάζεται από μετανάστες.


Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το ξενοφοβικό και άκρως ρατσιστικό εξώφυλλο του δεξιού εβδομαδιαίου πολωνικού περιοδικού wSieci (Το Δίκτυο). Μια γυναίκα λευκή τυλιγμένη με τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης φαίνεται να βγάζει κραυγές απελπισίας καθώς τα σκουρόχρωμα χέρια αντρών προσπαθούν να την γδύσουν και να τη βιάσουν.

image

Με τίτλο: «Ο ισλαμικός βιασμός της Ευρώπης» και υπότιτλο: «Η έκθεσή μας: Ποια μέσα μαζικής ενημέρωσης και ελίτ στις Βρυξέλλες κρύβουν την αλήθεια από τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», το όλο αφιέρωμα στο πολωνικό περιοδικό αναφέρεται στις επιθέσεις που δέχθηκαν γυναίκες την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία και ζητά αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα για να σταματήσει η ροή προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη.

image

Δεκάδες χρήστες του Twitter συνέκριναν το δημοσίευμα του περιοδικού με τη φασιστική προπαγάνδα της ναζιστικής Γερμανίας και της Ιταλίας του Μουσολίνι που κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου πρόβαλαν γυναίκες να δέχονται επιθέσεις από Εβραίους ή Βορειοαφρικανούς.

image

Η αρθρογράφος Αλεξάντρα Ριμπίνσκα υποστηρίζει ότι το μεταναστευτικό ζήτημα θα οδηγήσει σε μια αναπόφευκτη σύγκρουση πολιτισμών μεταξύ του ισλάμ και του χριστιανισμού. Θεωρεί ότι οι Ευρωπαίοι απεργάζονται μόνοι τους την πτώση του γιατί εθελοτυφλούν μπροστά στις αρνητικές συνέπειες της πολυπολιτισμικότητας. «Οι πολιτισμοί δεν δολοφονούνται. Αυτοκτονούν», αναφέρει η αρθρογράφος. Το τεύχος είναι γεμάτο ξενοφοβικά άρθρα. Δύο χαρακτηριστικοί τίτλοι είναι: «Θέλει η Ευρώπη να αυτοκτονήσει;» και «Η κόλαση της Ευρώπης».



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!