Η Μαρίνα του «Σασμού» σκηνοθετεί την Αργυρώ στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν: Μαρία Πρωτόπαππα και Χριστίνα Χειλά- Φαμέλη στο «σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα»


Μαρία Πρωτόπαππα και Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη μαζί και στο θέατρο! “Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα” ανεβαίνει τον Ιανουάριο στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν!

Της Νάντιας Ρηγάτου

Μοιράζονται για τρίτη χρονιά την τεράστια επιτυχία που σημειώνει η σειρά «Σασμός» στον Alpha.  Οι δυο τους μας έχουν χαρίσει μοναδικές στιγμές συγκίνησης ως μάνα και κόρη της οικογένειας Βρουλάκη.

Τον ερχόμενο Ιανουάριο οι δυο πρωταγωνίστριες θα μοιράζονται ακόμα ένα σπίτι εκτός από το τηλεοπτικό τους μιας και θα συνεργαστούν στο «σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν.

Μετά την πολύ επιτυχημένη «Αντιγόνη» του Ανούιγ, η Μαρία Πρωτόπαππα επιστρέφει στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης σκηνοθετώντας ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, το τελευταίο έργου του Ισπανού συγγραφέα και ποιητή Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα».

 

Λίγα λόγια για το έργο

Μια αυταρχική χήρα, μετά τον θάνατο του δεύτερου συζύγου της, επιβάλλει στις πέντε κόρες της 8 χρόνια πένθους και εγκλεισμού.

Εκείνες απεγνωσμένα αντιδρούν, η κάθε μια με τον δικό της τρόπο, και με την αφορμή ενός νέου άντρα, ο οποίος για άλλην είναι εραστής, για άλλην μνηστήρας, για άλλην φαντασίωση, η ανάγκη για ζωή φουσκώνει, εκρήγνυται και ο θάνατος ξαναχτυπάει το σπίτι για να το πνίξει σε δεύτερο κύμα πένθους.

Ο Λόρκα, παρότι «προνομιούχος» ταξικά, δυσανασχετεί με την φτώχεια, την πείνα, την κοινωνική αδικία, την πολιτική αστάθεια και τα παρελκόμενά της.

Με το ιδιαίτερο βλέμμα του οδηγεί τους θεατές σε μια γωνιά του κόσμου, σε μια άγονη γη, μια άνυδρη άκρη του, όπου τοποθετεί τον μεγεθυντικό και ποιητικό του φακό πάνω από ένα «Σπίτι», έναν συμβολικό τόπο, όπου μέσα του βράζει κυριολεκτικά η κλεμμένη ελευθερία και αξιοπρέπεια των γυναικών της γειτονιάς του, και όχι μόνο, της εποχής του, και όχι μόνο, νιώθοντας ο ίδιος φρίκη για τον τρόπο αντιμετώπισης τους.

Στο ρόλο της Μπερνάρντα Άλμπα ο Χρήστος Στέργιογλου.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Απόδοση κειμένου-Σκηνοθεσία: Μαρία Πρωτόπαππα

Σκηνικά-Κοστούμια: Εύα Νάθενα

Μουσική: Φώτης Σιώτας

Κίνηση: Μαργαρίτα Τρίκκα

Φωτισμοί: Βαλεντίνα Ταμιωλάκη

 

ΠΑΙΖΟΥΝ: Χρήστος Στέργιογλου, Άννα Καλαϊτζίδου, Ευγενία Αποστόλου, Κατερίνα Φωτιάδη, Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, Δημήτρης Μαργαρίτης, Ελένη Σπετσιώτη

 

 

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!