Η μάχη του Μπρους Γουίλις με την άνοια: Δεν ξέρω αν καταλαβαίνει την κατάστασή του, λέει η σύζυγός του


Σε μία συγκινητική εξομολόγηση για την κατάσταση της υγείας του συζύγου της Μπρους Γουίλις, μίλησε η Έμμα Χέμινγκ. Ο διάσημος ηθοποιός διαγνώστηκε με μία μετωποκροταφική άνοια – μια ασυνήθιστη μορφή άνοιας που προκαλεί επιδείνωση της συμπεριφοράς, της προσωπικότητας και της ομιλίας.

Με δάκρυα στα μάτια η Έμμα Χέμινγκ παραδέχθηκε ότι είναι δύσκολο να βλέπει τον σύζυγό της να υποκύπτει στην ασθένεια. «Αυτό που μαθαίνω είναι πως η άνοια είναι δύσκολη» είπε στην εκπομπή Today.

Και συνέχισε: «Είναι σκληρή για το άτομο που διαγιγνώσκεται. Είναι επίσης σκληρή για την οικογένεια. Και αυτό δεν είναι διαφορετικό για τον Μπρους ή για μένα ή για τα κορίτσια μας. Κι όταν λένε ότι πρόκειται για μια οικογενειακή ασθένεια, πραγματικά έτσι είναι».

Όταν ρωτήθηκε εάν ο Μπρους Γουίλις έχει επίγνωση της κατάστασης του η Έμμα Χέμινγκ απάντησε: «Είναι δύσκολο να ξέρω».

Ερωτηθείσα πώς κατάφερε να εξηγήσει την ασθένεια στα παιδιά τους, απάντησε: «Είμαστε ένα πολύ ειλικρινές και ανοιχτό σπίτι. Και το πιο σημαντικό πράγμα ήταν να είμαστε σε θέση να πούμε ποια ήταν η ασθένεια, να εξηγήσουμε τι είναι, γιατί όταν γνωρίζεις ποια είναι η ασθένεια από ιατρικής άποψης, όλα βγάζουν κατά κάποιο τρόπο νόημα. Ήταν σημαντικό λοιπόν να τους ενημερώσουμε για το τι είναι, επειδή, ξέρετε, δεν θέλω να υπάρχει στίγμα ή ντροπή για την διάγνωση του πατέρα τους ή για οποιαδήποτε μορφή άνοιας».

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!