Η Κυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ

Χωρίς τη συγκατάθεση των ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.


Η κυβέρνηση με απόφασή της, την οποία δεν συνυπογράφουν μήτε το ΠΑΣΟΚ μήτε η Δημοκρατική Αριστερά, βάζει λουκέτο στην ΕΡΤ και κατ’ επέκταση στην ΕΡΑ Αιγαίου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ανακοίνωσε επίσημα το απόγευμα το κλείσιμο του εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού φορέα , κάτι που αυτόματα σημαίνει και την απομάκρυνση περίπου 2.850 εργαζομένων.

Σήμερα μετά το τέλος του προγράμματος, έπεσε το σήμα της κρατικής τηλεόρασης, η οποία θα επαναλειτουργήσει το συντομότερο, στα πρότυπα των ξένων δημόσιων τηλεοράσεων. Επίσης όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όλοι οι εργαζόμενοι απολύονται και θα αποζημιωθούν, ενώ μέχρι να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ, οι πολίτες δεν θα πληρώνουν το ειδικό τέλος.

Η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να περάσει από τη Βουλή προς ψήφιση, το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά μέσω της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Αυτό συμβαίνει γιατί ήδη έχει τεθεί σε ισχυρή αμφιβολία ενδεχόμενη ψήφιση για το κλείσιμο του εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού φορέα, καθώς οι κυβερνητικοί εταίροι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δηλώνουν την αντίθεσή τους στο λουκέτο.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!