Η καθιερωμένη παρέα του «Ανάδειξέ το» επιστρέφει σταθερά και απόψε το βράδυ

Aπόψε στις 21.00 στο SBC!


Η καθιερωμένη παρέα του «Ανάδειξέ το» επιστρέφει σταθερά και απόψε βράδυ Τρίτης, 09/02, με ένα πολυθεματικό περιεχόμενο που θα ενημερώσει, θα προβληματίσει, θα ταξιδέψει και  θα συγκινήσει! Aπόψε στις 21.00 στο SBC!

 Με το ‘καλησπέρα σας’ απόψε στην εκπομπή του «Ανάδειξέ το», ο τηλεθεατής ενημερώνεται, ακούει, και αφουγκράζεται για μία νέα ειδικότητα της ιατρικής που θα μπορούσε απλοποιημένα κανείς να ισχυριστεί πως πρακτικά τείνει να περάσει από την ‘φαρμακοθεραπεία’ στην ‘αυτο-ίαση’. Πρόκειται για τον τομέα της Αναγεννητικής Ιατρικής που αποσκοπεί στην ενεργοποίηση μηχανισμών του οργανισμού με σκοπό την αυτο-ίασή του, με την ελάχιστη δυνατή ιατρική παρέμβαση. Η Ρούλα Σκουρογιάννη καλωσορίζει δίπλα της τον ξακουστό πλαστικό χειρούργο, κ. Χρήστο Μεγαπάνο, ο οποίος αναλύει τις προοπτικές και τους ορίζοντες που ανοίγει η Αναγεννητική Ιατρική στον τομέα της Αισθητικής Ιατρικής.

MEGAPANOS

Την συνέχεια αναλαμβάνει η Άννα Νικολαϊδη έχοντας δίπλα της τον βραβευμένο συγγραφέα, κ. Νίκο Κυριακίδη. Έχοντας αφιερώσει ολοκληρωτικά ένα κομμάτι του εαυτού του στην λογοτεχνία και την ποιητική έκφραση, παρουσιάζει το έργο του «Γύμνασμα», από τις Συμπαντικές Διαδρομές, μία ιστορία που ολοκληρώνεται σε οχτώ ενότητες. Μιλά για τη συνάντηση ανθρώπων -γνωστών και φίλων- μέσα σε ένα εξοχικό στο οποίο διαδραματίζεται όλο το story

 KYRIAKIDUIS

Το ιατρικό ένθετο της εκπομπής επανέρχεται με ένα αποκλειστικό θέμα συζήτησης, που αφορά ένα μεγάλο μέρος του κόσμου, και δύναται να καταργήσει λανθασμένες αντιλήψεις γεμίζοντας έτσι με αισιοδοξία τους ασθενείς που πάσχουν από παθήσεις της σπονδυλικής στήλης που δυσχεραίνουν την καθημερινότητά τους. Η Ρούλα Σκουρογιάννη υποδέχεται τον νευροχειρούργο, κ. Γιώργο Δημογέροντα, και συζητούν μαζί για την επαναστατική, ελάχιστα επεμβατική χειρουργική στην αντιμετώπισηπαθήσεων της σπονδυλικής στήλης. Ο γιατρός αναλύει στη δημοσιογράφο την ‘διαδερμική φιλοσοφία’ της συγκεκριμένης μεθόδου, που έρχεται να καταρρίψει τους μύθους που επισκίαζαν για χρόνια τις επεμβάσεις της σπονδυλικής στήλης. Τα πλεονεκτήματα της νέας αυτής μεθόδου πάμπολλα – από την λιγότερη απώλεια αίματος, που την καθιστά κατάλληλη έως και για θρησκευτικές ομάδες ανθρώπων που είναι κατά της μετάγγισης αίματος, έως και την ελαχιστοποίηση του μετεγχειρητικού πόνου και την γρήγορη ανάρρωση του ασθενή.

 DIMOGERONTAS

Στο προτελευταίο μέρος της εκπομπής, η Άννα Νικολαϊδη υποδέχεται την γλυκύτατη συγγραφέα, κα Πέπη Διανέλλου, η οποία έρχεται να μιλήσει για την τετραλογία της:«Ο Γιαννάκης στη Λαμπινού, ο Γιαννάκης στη Σύρο» , των Εκδόσεων Νηθώ, «Η Σοφούλα , οι Γάλλοι και η χελώνα» , των Εκδόσεων Νηθώ και Όστρια, «Η Σοφούλα, το αρχαίο άλογο και το θέατρο», των Εκδόσεων Νηθώ και Όστρια, και «Η Σοφούλα, και οι χαρές του βουνού», από τις Εκδόσεις Σκάλα.

DIANELOY

Όλα τα βιβλία της έχουν ως πρωταγωνιστή το παιδί μέσω διαφορετικών ηρώων – στη μία περίπτωση μέσω του Γιαννάκη, και στην άλλη μέσω της Σοφούλας. Σκοπός της συγγραφέα είναι να έρθουν τα παιδιά μέσω των βιβλίων της  συνειδητά-ασυνείδητα σε επαφή με την παράδοση, τη γαστρονομία , τον φυσικό πλούτο, τον τουρισμό και την χάρη της Ελλάδας. Γιατί μόνο όταν ένα παιδί συμφιλιώνεται με την φύση του – πράγμα που τείνει να ‘ξεθωριάσει μέσα στην εκκωφαντική αστική βοή της καθημερινότητας-  αναπτύσσει το πνεύμα του, και ακονίζει το μυαλό του.

Με πρέπουσα ευαισθησία απέναντι στην κοινωνική ευθύνη όλων κλείνει η εκπομπή. Το «Ανάδειξέ το» φιλοξενεί την κ. Έφη Σακελλαρίου, εκπρόσωπο της onlineδιαδικτυακής ιστοσελίδας «infokids.gr» για όλα τα θέματα που αφορούν στο παιδί, η οποία αναλαμβάνει μία σημαντική αποστολή – την ενημέρωση του κόσμου για τις δράσεις της «Κιβωτού του Κόσμου».  Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του πάτερ Αντώνιου Παπανικολάου, ο οποίος ίδρυσε το 1998 μία μονάδα περίθαλψης – ή αλλιώς μία ζεστή ‘φωλιά’- για την στέγαση, την σίτιση, την φροντίδα και την καλλιέργεια παιδιών που βίωσαν στο μέγιστο την φτώχεια, τον ρατσισμό, την αδιαφορία, και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Μέσα από την συνέντευξη του πάτερ στο infokids.gr, μαθαίνει κανείς πέραν των άλλων το πιο βασικό – το πως μπορεί να συμβάλλει κι ο ίδιος σε μια προσπάθεια αλληλεγγύης και αγάπης σε καιρούς που χρήζουν αλληλοϋποστήριξης και ανθρωπιάς.

INGO



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!