Οι 6 τάσεις στην εσωτερική διακόσμηση για το 2016

Είτε ετοιμάζετε το καινούριο σας σπίτι, είτε θέλετε να ανανεώσετε κάποιο δωμάτιο του σπιτιού σας, σίγουρα θα πρέπει να ρίξετε μια ματιά στις τάσεις της εσωτερικής διακόσμησης που θα κυριαρχήσουν την ερχόμενη χρονιά στην εσωτερική διακόσμηση πριν ξεκινήσετε την αγορά επίπλων.


Σε γενικές γραμμές οι τάσεις για την εσωτερική διακόσμηση παραπέμπουν σε ένα πιο οικείο και άνετο στυλ που δημιουργεί ζεστή ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με την διεθνώς αναγνωρισμένη trend analyst Milou Ket οι λέξεις που θα χαρακτηρίσουν τη μόδα στην εσωτερική διακόσμηση για την επόμενη χρονιά (2016-2017) είναι: φύση, αειφορία, ισορροπία.

1. Επιστροφή στη φύση

Η σκανδιναβική επιρροή στην εσωτερική διακόσμηση και το έπιπλο συνεχίζεται. Άπλετο φώς, ανοιχτός χώρος και απλά καλοσχεδιασμένα έπιπλα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της τάσης που αγκαλιάζει τη φύση και δημιουργεί ένα προσγειωμένο και οικείο περιβάλλον. Τα ζεστά υλικά όπως το ξύλο, το χαρτί, οι γούνες, τα δέρματα και ο φελλός δεν αφήνουν να δημιουργηθεί μια κρύα και αποστειρωμένη εικόνα. Η ακατέργαστη βιομηχανική αισθητική συνεχίζει να είναι ισχυρή τάση στην εσωτερική διακόσμηση για το 2016, με κυρίαρχα υλικά το τσιμέντο, τον πηλό, τον χαλκό, το γυαλί και τον χάλυβα.

Η σκανδιναβική επιρροή στην εσωτερική διακόσμηση

ΚΥΡΙΑΡΧΑ ΧΡΩΜΑΤΑ: γκρι, μπεζ, off-white, λευκό, κίτρινο, καρυδιά, και καφέ (συμπεριλαμβανομένου του χρυσού και του χαλκού).

2. Η τέχνη της αντανάκλασης

Αν είστε λάτρεις του σύγχρονου τρόπου εσωτερικής διακόσμησης αυτή η τάση θα σας αρέσει περισσότερο από οτιδήποτε. Η ατμόσφαιρα είναι φιλική και απαλή, χωρίς να είναι πολύ γλυκιά ή ρομαντική. Η αφή είναι το σημαντικότερο στοιχείο, τόσο με χειροποίητα πλεχτά όσο και με κομμάτια που παραπέμπουν στο βελονάκι της γιαγιάς. Σύγχρονα υλικά και έπιπλα που συνδυάζουνκαθρέφτες και διαφάνειες δημιουργούν ιριδίζοντα εφέ για μια φρέσκια, νεανική όψη. Μερικά από τα αντικείμενα που θα κυριαρχήσουν είναι τα ιριδίζοντα φωτιστικά επικαλυμμένα με χρωματιστό γυαλί σε διάφορα σχήματα με πτυχές και αντανακλάσεις. Οι εσωτερικοί χώροι αποκτούν μια χαλαρότητα, ειδικά στο κρεβάτι, όπου σεντόνια και σκεπάσματα θα είναι στο επίκεντρο. Η δημοφιλής επιλογή για αντικείμενα σε χαλκό και κεχριμπάρι παραμένει ισχυρή.

<>

ΚΥΡΙΑΡΧΑ ΧΡΩΜΑΤΑ: Δέρμα, κίτρινο, μπλε, λεβάντα, τριαντάφυλλο, κίτρινο-πράσινο, τιρκουάζ και πράσινο (συμπεριλαμβανομένων των παστέλ κίτρινο, ροδάκινο, ροζ, λιλά, έντονο κίτρινο, και μέντα).

3. Χρώμα στρατηγικά τοποθετημένο

Η νέα τάση στην εσωτερική διακόσμηση θέλει αντικείμενα σε έντονο φωτεινό χρώμα στρατηγικά τοποθετημένα μέσα στο χώρο. Αξεσουάρ, χρωματιστοί καναπέδες ή πολυθρόνες σε μικρότερη ποσότητα και απαλότερα χρώματα.  Με έμπνευση από την pop art, και τα οπτικά εφέ θα διαλέξουμε υφάσματα και ταπετσαρίες για περισσότερη ενέργεια στο χώρο μας.

<>

ΚΥΡΙΑΡΧΑ ΧΡΩΜΑΤΑ: Μαύρο και άσπρο, παστέλ, ουδέτερα, και φωτεινά (συμπεριλαμβανομένου του κίτρινου, πορτοκαλί, ροζ, κόκκινο, πράσινο, μπλε του κοβαλτίου, peacock, και μοβ).

4. Μποέμ πινελιές

Αν είστε ελεύθερο πνεύμα, σας αρέσουν τα ταξίδια και να κρατάτε σουβενίρ από κάθε γωνιά του κόσμου που έχετε επισκεφθεί αυτό είναι το στυλ εσωτερικής διακόσμησης για εσάς. Με επιρροές από κάθε σημείο του πλανήτη κυρίως από τη Νότιο Αφρική , το Μαρόκο, την Ινδία , την Κίνα , την Ιαπωνία , την Τουρκία και τη Νότιο Αμερική.  Αυθεντικά, χειροποίητα αντικείμενα είναι το κύριο χαρακτηριστικό, όπως σκοτσέζικα tweeds, μοχαίρ υφάσματα, αλλά και καλλιτεχνήματα όπως χαλιά, καλάθια, υφάσματα βαμμένα με φυτικές βαφές.

μποέμ πινελιές στην εσωτερική διακόσμηση

ΚΥΡΙΑΡΧΑ ΧΡΩΜΑΤΑ: καφεκόκκινο (στο χρώμα του τούβλου), πορτοκαλί, κεχριμπάρι, μουσταρδί, λουλακί, απαλό μελιτζανί, βαθύ κόκκινο και καφέ (συμπεριλαμβανομένων ουδέτερα χρώματα όπως το υπόλευκο και το μπεζ).

5. Χρώματα του νερού και βοτανικά στοιχεία

Η νέα τάση στην εσωτερική διακόσμηση θέλει χρώματα και έπιπλα σχεδιασμένα με έμπνευση από τις λίμνες, τα ποτάμια και τους ωκεανούς φέρνουν την φύση στο σπίτι μας. Μαζί με φυτά, βότανα αλλά και αντικείμενα που παραπέμπουν στη χλωρίδα και την πανίδα, στα πλάσματα του νερού και του δάσους. Ο ουρανός, η θάλασσα και τα στοιχεία της φύσης δίνουν έμπνευση για νέα διακοσμητικά προϊόντα όπως για παράδειγμα οι μεγάλου μεγέθους ταπετσαρίες με αντίστοιχα θέματα για τους πιο τολμηρούς.

Χρώματα του νερού στην εσωτερική διακόσμηση

ΚΥΡΙΑΡΧΑ ΧΡΩΜΑΤΑ: Μπλε-πράσινο, lime, πράσινο, γαλαζοπράσινο, νεφρίτης, χακί πράσινο, εσπεριδοειδή πράσινο, και σκούρο λαδί (συμπεριλαμβανομένων των ροζ, κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο, πράσινο, και μπλε του κοβαλτίου).

6. Η νέα πολυτέλεια

Αν αγαπάτε ένα πλούσιο και πολυτελές εσωτερικό χώρο, τότε αυτή είναι η χρονιά σας. Σκεφτείτε πλούσια υλικά, όπως βελούδα, σατέν και μετάξι, μαζί με μάλλινη τσόχα, μπετόν, και ύφασμα φανέλας.

Με έντονες επιρροές από τη ζωγραφική παράδοση του 17ου αιώνα , αυτή η τάση στην εσωτερική διακόσμηση συνδυάζει την επιστροφή στις ρίζες την πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς (πορτρέτα και νεκρές φύσεις σε μεγάλες ψηφιακές επενδύσεις τοίχων αλλά και σε μικρότερα αντικείμενα, όπως δίσκοι και πρες παπιέ) με μεταλλικά αντικείμενα  όπως ο χαλκός και ο χρυσός που θα εμφανίζονται σε συνδυασμό με μυστηριώδη χρώματα όπως το φούξια, το μοβ, και το βαθύ κόκκινο.

πολυτέλεια στην εσωτερική διακόσμηση

ΚΥΡΙΑΡΧΑ ΧΡΩΜΑΤΑ: χαλκός, κόκκινο, μωβ, γαλαζοπράσινο (παγωνιού), ναυτικό μπλε, ματζέντα, ανθρακί και μαύρο.

Το διαβάσαμε στο lusso.gr


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!