H πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής απο το Bizznews.gr

Η Ρίτα Χέιγουορθ στον ρόλο της Gilda.


• Την κλασική «Gilda» του Τσαρλς Βίντορ με τη μοναδική Ρίτα Χέιγουορθ –στο φιλμ που την καθιέρωσε ως femme fatale– θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν, και μάλιστα δωρεάν, όσοι βρεθούν σήμερα στον όμορφο κήπο του πολυχώρου «Χυτήριο» στην Ιερά Οδό 44, στο Γκάζι. H έναρξη της προβολής είναι στις 9.30 μ.μ.

• Αλλη μία από τις τελευταίες παραστάσεις του «Ρήσου του Ευριπίδη [;]» της Κατερίνας Ευαγγελάτου παρουσιάζεται απόψε στον εξαιρετικής ομορφιάς χώρο του Λυκείου του Αριστοτέλη. Πρωταγωνιστούν ο Ορφέας Αυγουστίδης και ο Αργύρης Πανταζάρας. Εναρξη στις 8.30 μ.μ., είσοδος από Ρηγίλλης, πλησίον Λέσχης Αξιωματικών.

• Εκθεση – αφιέρωμα στο έργο του διεθνούς εμβέλειας και ακτινοβολίας ζωγράφου Θάνου Τσίγκου εγκαινιάζεται στην αίθουσα Γιάννη και Ελένης Βάτη, στην Ερμούπολη της Σύρου, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του καλλιτέχνη. Η επιμέλεια είναι του γνωστού συλλέκτη Κώστα Ιωαννίδη. Στις 8.30 μ.μ.

• Εγκαινιάζεται το Σάββατο στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Υδρας η ατομική έκθεση του Αλέξη Βερούκα με τίτλο «Rocky Days». Η νέα αυτή ζωγραφική ενότητα αποτελείται από έργα μεγάλων διαστάσεων που ολοκληρώθηκαν κατά τον τελευταίο χρόνο παραμονής του καλλιτέχνη στο Παρίσι. Στις 8.30 μ.μ.

• Συνεχίζεται η περιοδεία της «Αντιγόνης» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη, την οποία παρουσιάζει η 5η Εποχή Τέχνης σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας. Αυτό το Σάββατο στο θέατρο Φλόκα της Αρχαίας Ολυμπίας. Πρωταγωνιστούν: Νικήτας Τσακίρογλου, Ιωάννα Παππά κ.ά. Στις 9.30 μ.μ.

• Συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα στον Νέο Πύργο Ευβοίας με τραγούδια «Από τη Δύση ώς την Ανατολή». Θα προηγηθούν προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ «Γράμματα χωρίς παραλήπτη» του Ηλία Δημητρίου και ομιλία της ιστορικού και πανεπιστημιακού Ειρήνης Σαρίογλου. Στις 8.45 μ.μ.

• Ξεκινά το μουσικό φεστιβάλ Young Artists Festival στο Αρχαίο Θέατρο του Πυθαγορείου της Σάμου. Σημαντικοί καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, κυρίως της κλασικής και της τζαζ μουσικής, φέρνουν ήχους και ερμηνείες από όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου. Εναρξη με το Terem-Quartet από την Αγία Πετρούπολη.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!