H ζάχαρη θρέφει το bullying


Η πολλή ζάχαρη κάνει τα παιδιά νταήδες, σύμφωνα τουλάχιστον με νέα έρευνα, που έδειξε ότι τα παιδιά που καταναλώνουν περισσότερα γλυκά ή αναψυκτικά έχουν αυξημένες πιθανότητες να μπλέξουν σε καβγάδες και να κάνουν bullying σε άλλα παιδιά.

Ερευνητές του Bar Ilan University στο Ισραήλ μελέτησαν τη συμπεριφορά και τις διατροφικές συνήθειες 137.284 παιδιών, ηλικίας 11, 13 και 15 ετών, που ζούσαν σε 25 ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, και στον Καναδά. 

Η έρευνα, η οποία είναι η πρώτη που μελετά τις επιπτώσεις της ζάχαρης στη συμπεριφορά των παιδιών σε όλα τα επίπεδα, έδειξε ότι εκείνα που καταναλώνουν πολλά γλυκά, σοκολάτες και ενεργειακά ποτά έχουν στην πλειονότητά τους περισσότερες πιθανότητες να γίνουν βίαια και να ασκήσουν bullying σε άλλα παιδιά, να καταναλώσουν αλκοόλ και να αρχίσουν το κάπνισμα, ωστόσο τα ποσοστά διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Στη Βρετανία, για παράδειγμα, η υπερκατανάλωση ζάχαρης οδηγεί σε 69% περισσότερες πιθανότητες για bullying, τη στιγμή που στη Σουηδία τα ποσοστά είναι υψηλότερα. 

Παρά το γεγονός ότι στην έρευνα δεν ξεκαθαρίζεται πόση ζάχαρη θεωρείται «πολλή» για ένα παιδί, οι διεθνείς οδηγίες αναφέρουν ότι για τα παιδιά ηλικίας 4 έως 6 ετών δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 19 γραμμάρια την ημέρα, για παιδιά 7 έως 10 ετών τα 24 γραμμάρια και για παιδιά άνω των 11 τα 30 γραμμάρια ημερησίως.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!