Γρηγόρης Μπιθικώτσης: Περίμεναν τον πατέρα μου σε συναυλία και αυτός έτρωγε ψάρια – ΒΙΝΤΕΟ


Άγνωστες ιστορίες για τον πατέρα του, τον θρύλο του λαϊκού τραγουδιού αποκάλυψε ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης.

Ο τραγουδιστής  μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη», όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις μεγάλες επιτυχίες του Γρηγόρη Μπιθικώτση και πώς «γεννήθηκαν»:

«Αυτό που δεν ξέρει κανείς είναι ότι όταν έγραφε όλα τα μεγάλα τραγούδια τα έκανε οντισιόν στην μητέρα μου, που εκείνη τη στιγμή τηγάνιζε κεφτέδες, και της τραγουδούσε από πάνω της με το μπουζούκι. Όλες οι μεγάλες επιτυχίες του πάτερα μου έχουν γραφτεί πάνω από ένα τηγάνι», είπε αρχικά ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης.

Μια άλλη ιστορία που θυμάμαι και έχει πάρα πολλή πλάκα ήταν ότι ο πατέρας μου λίγο πριν τις συναυλίες που κάναμε μαζί μονίμως κάπου ήταν και κάτι τσιμπούσε, κάτι έτρωγε. Ήμασταν σε μία συναυλία και ήταν μια λαοθάλασσα κόσμου και όλοι περίμεναν πότε θα βγει και εκείνος ήταν μέσα σε ένα σκάφος κι τηγάνιζαν και έτρωγαν ψάρια και πάω και του λέω “βγαίνεις” και μου λέει “βλέπεις ότι τρώω και με ενοχλείς”.

Θυμάμαι να τραγουδάμε ένα βράδυ, σε μια συναυλία νομίζω ότι ήμασταν στην Αμερική και κάποια στιγμή ήταν μια παρέα στις μπροστινές θέσεις και ήταν μια κυρία καθωσπρέπει και φώναζε στον πατέρα μου να πει το “Μια γυναίκα φεύγει” του έλεγε λοιπόν “Μια γυναίκα φεύγει” ξανά και ξανά και αφού απελπίστηκε από τις φωνές, μετά το έλεγε ο άντρας της “Μια γυναίκα φεύγει Γρηγόρη”, “Μια γυναίκα φεύγει” και κάποια στιγμή ο πατέρας μου σταματάει και του λέει “Ας την να φύγει”».

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!