Γράμματα της Τζάκι Κέννεντι σε δημοπρασία

”Πρέπει να πιστέψω πως υπάρχει Θεός,αλλιώς δεν έχω καμιά ελπίδα να ξαναβρώ τον Jack”


Οι Irish Times ισχυρίζονται πως έχουν γράμματα της ίδιας της Jackie Kennedy που έγραψε όσο ήταν παντρεμένη αλλά και όταν δολοφονήθηκε ο σύζυγος της, Πρόεδρος John Kennedy. Σύμφωνα με την εφημερίδα μάλιστα τα γράμματα τα οποία έγραφε σε έναν ιερέα ως προσπάθεια ψυχολογικής υποστήριξης, θα δημοπρατηθούν τον Ιούνιο στην Ιρλανδία.

«Είναι σαν τον πατέρα μου κατά κάποιο τρόπο. Του αρέσει το κυνήγι και βαριέται με την κατάκτηση του. Και όταν παντρευτεί χρειάζεται επιβεβαίωση πως είναι ακόμα ελκυστικός. Έτσι, φλερτάρει με άλλες γυναίκες και μισεί εσένα. Καταλαβαίνω πως αυτό σχεδόν σκότωσε τη μητέρα μου», έγραφε μεταξύ άλλων η Jackie στον πατέρα Joseph Leonard.

Την χρονιά που παντρεύτηκε τον Kennedy είχε γράψει: «Μπορεί να είμαι εντυπωσιασμένη και να βλέπω τον εαυτό μου σε ένα λαμπερό κόσμο με εστεμμένους και άντρες τιμής, και όχι μια απλή λυπημένη νοικοκυρούλα. Αυτός ο κόσμος μπορεί να φαίνεται πολύ λαμπερός από έξω αλλά αν είσαι μέσα σε αυτόν και είσαι μόνη σου μπορεί να είναι κόλαση».

Μετά την δολοφονία του συζύγου της, η Jackie δυσκολευόταν στο να βρει παρηγοριά στην Καθολική Εκκλησία. Έτσι λοιπόν είχε γράψει στον πατέρα Joseph Leonard: «Πρέπει να πιστέψω πως υπάρχει Θεός. Αλλιώς δεν έχω καμιά ελπίδα να ξαναβρώ τον Jack».

Αυτά τα γράμματα είναι γραμμένα από το 1950 έως το 1964. Πρόκειται για 33 γράμματα και άλλα 21 κομμάτια αλληλογραφίας μαζί φωτογραφίες της Jackie με τον ιερέα. Σίγουρα θα πιάσουν αρκετά λεφτά στην δημοπρασία.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!