Γκρέις Κέλι- Πρίγκιπας Ρενιέ: Πριν από 60 χρόνια έγινε ο παραμυθένιος γάμος τους [εικόνες + βίντεο]

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες – 12 μοδίστρες έραβαν νύχτα μέρα για τρεις εβδομάδες το νυφικό της – 30 εκατ. άνθρωποι παρακολούθησαν το μυστήριο -700 άτομα ήταν καλεσμένοι


Σαν σήμερα πριν από 60 χρόνια η αγαπημένη του Χόλιγουντ η Γκρέις Κέλι παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της πρίγκιπα του Μονακό Ρενιέ ΙΙΙ σε μια τελετή που ακόμα συζητιέται.
Ακόμη και οι βασιλικοί γάμοι του πρίγκιπα Καρόλου με τη Λαίδη Νταϊάνα, και του Πρίγκιπα Γουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον δεν ήταν τόσο παραμυθένιοι. Το πριγκιπάτο του Μονακό «φύλαξε» αυτές τις μαγικές εικόνες για να μας θυμίσει γιατί αυτός ο γάμος έχει μείνει στην ιστορία.

«Ηταν ένα απίστευτο γεγονός που άφησε το σημάδι του στην ιστορία», λέει ο γιος του ζευγαριού πρίγκιπας Αλμπερτ στο περιοδικό People και συνεχίζει: «Για μας – ρωτήστε και τις αδερφές μου πριγκίπισσα Καρολίνα και πριγκίπισσα Στεφανί- ήταν απλά οι γονείς μας που παντρεύτηκαν. Αλλά αυτό που σήμαινε για το Μονακό, τον κόσμο τριγύρω και το πως εξελίχθηκε η ιστορία αυτών των συναρπαστικών ανθρώπων είναι κάτι το μαγικό και το απερίγραπτο.

Η γεννημένη στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ Γκρέις Κέλι ήταν ήδη πετυχημένη ηθοποιός στο Χόλιγουντ. Η Κέλι είχε πρωταγωνιστικούς ρόλους στις ταινίες  «Dial M For Murder» και «Rear Window» ενώ το 1955 ήταν κριτής στο Φεστιβάλ των Κανών. Εκεί δέχτηκε πρόσκληση να ταξιδέψει στο πριγκιπάτο του Μονακό και να φωτογραφηθεί με τον πρίγκιπα στο παλάτι του. Οι δυο τους γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης και έκτοτε ξεκίνησαν να έχουν μυστική επικοινωνία. Την ίδια χρονιά αρραβωνιάστηκαν και αμέσως ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για τον «Γάμο του Αιώνα».

Ο Ναπολεόντειος Κώδικας του Μονακό και η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία απαίτησαν να γίνουν δύο τελετές δηλαδή πολιτικός και θρησκευτικός γάμος. Ολόκληρο το παλάτι του Μονακό ανακαινίστηκε για να υποδεχτεί στην πρώτη τελετή που έγινε στις 18 Απριλίου τους 3.000 πολίτες του Μονακό.

Στο μεταξύ, στον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου γινόντουσαν πυρετώδεις προετοιμασίες για τον θρησκευτικό γάμο που έγινε στις 19 Απριλίου του 1956. Το ζευγάρι πάντρεψε ο Αρχιεπίσκοπος του Μονακό Gilles Barthe και την τελετή παρακολούθησαν από τις οθόνες τους περισσότερα από 30 εκατομμύρια άνθρωποι.

Το στούντιο MGM -το οποίο έκανε σταρ την Γκρέις Κέλι- της παρείχε δύο νυφικά της βραβευμένης με Οσκαρ σχεδιάστριας Helen Rose. Αυτό που φόρεσε τελικά ράβονταν μέρα νύχτα για τρεις ολόκληρες εβδομάδες. Το νυφικό της κόστισε 8 χιλιάδες δολάρια και 12 μοδίστρες δούλευαν μέρα – νύχτα για να το ετοιμάσουν.

Στο γάμο παραβρέθηκαν 700 εκλεκτοί προσκεκλημένοι. Ανάμεσά τους ήταν οι Αριστοτέλης Ωνάσης, ο ιδιοκτήτης των ξενοδοχείων Χίλτον, Κόνραντ Χίλτον και αστέρια του Χόλιγουντ όπως οι Ντέιβιντ Νίβεν, Γκάρι Γκραντ, Γκλόρια Σουάνσον και Αβα Γκάρνερ. Αξίζει να σημειωθεί ότι όσο καιρό γινόντουσαν οι προετοιμασίες για το γάμο η νύφη βρισκόταν στην Αμερική.

Για να πραγματοποιηθούν οι τελετές η Κέλι και η τεράστια συνοδεία της έπρεπε να κάνουν το μακρύ πέρασμα από την Αμερική στο Μονακό. Για να φτάσουν εκεί, επιβιβάστηκαν στο υπερωκεάνιο SS και έβαλαν πλώρη για το οκτώ ημερών ταξίδι τους στη γαλλική Ριβιέρα.
Στις 4 Απριλίου η Kelly, μαζί με την οικογένειά της, έξι παράνυμφους, 80 βαλίτσες και ένα κανίς, επιβιβάστηκαν στο πλοίο από τη Νέα Υόρκη. Περισσότεροι από 400 δημοσιογράφοι και φωτογράφοι τη συνόδευσαν στο ταξίδι για το Μονακό.

«Το ταξίδι ήταν κάτι σαν γαμήλιο γλέντι πριν το γάμο. Η μαμά είχε μαζί της την οικογένεια, τους φίλους της και τον Ολιβερ, το αγαπημένο της κανίς δώρο του Γκάρι Γκραν και “συμπρωταγωνιστής” στην ταινία του Αλφρεντ Χίτστοκ “To Catch A Thief”», λέει ο πρίγκιπας Αλμπερτ και συνεχίζει: «Η άφιξη της Κέλι στο Μονακό ήταν ένα μεγάλο γεγονός. Περισσότεροι από 1800 φωτογράφοι την περίμεναν και να φανταστείτε ότι γάμος ακόμα δεν είχε γίνει. Ο πατέρας μου είχε πει ότι ήταν τόσο κουραστικό να περάσεις μέσα από όλο αυτό το πλήθος».

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Μονακό κράτησαν οκτώ ημέρες. Την ημέρα του γάμου το ανακαινισμένο παλάτι φιλοξένησε 40 ξένες αντιπροσωπείες όπου πραγματοποιήθηκαν διάφορα events με πυροτεχνήματα.

Ο πολιτικός γάμος πραγματοποιήθηκε στο παλάτι στην «Αίθουσα του Θρόνου», με την Κέλι να φορά ένα ελαφρύ ροζ φόρεμα από ταφτά και δαντέλα. Το πρώτο από τα φορέματα που της παρείχαν τα στούντιο της MGM.

Η τελετή είχε διάρκεια 16 λεπτά ενώ στη συνέχεια ακολούθησε μια πλήρης τελετή 25 λεπτών όπου ακούστηκαν οι 140 νέοι τίτλοι που ανήκαν πια στην Kelly ως Πριγκίπισσα του Μονακό.
Ο θρησκευτκός γάμος έγινε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου όπου 30 εκατομμύρια άνθρωποι τον παραακολούθησαν στην τηλεόραση.

Το παραμυθένιο νυφικό της Κέλι ήταν φτιαγμένο από βελγική δαντέλα, μετάξι και ταφτά. Το πέπλο κάλυπτε διακριτικά το πανέμορφο πρόσωπό της ενώ τα παπούτσια της ήταν διακοσμημένα από αληθινά μαργαριτάρια.


«Κατά τη διάρκεια της τελετής η Κέλι ήταν πιο χαλαρή ενώ ο πρίγκιπας Ρενιέ ήταν πιο σφιγμένος, ειδικά την ώρα που η Κέλι έπρεπε να τον βοηθήσει με τη βέρα».

Μετά το γάμο ακολούθησε δεξίωση για τους 700 προσκεκλημένους με πλούσιο φαγητό που περιελάμβανε χαβιάρι, αστακό και σαμπάνια. Αμέσως μετά το νεόνυμφο ζευγάρι αναχώρησε για το επτά εβδομάδων γαμήλιο ταξίδι του με τη θαλαμηγό -δώρο του Αριστοτέλη Ωνάση.

via



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!