Γεωργιάδης σε γονείς των θυμάτων των Τεμπών: Αν απαλύνεται ο πόνος σας με το να κατηγορείτε εμένα σας τότε σας το επιτρέπω


Για το δυστύχημα των Τεμπών και την πολιτική κόντρα που έχει ξεσπάσει μίλησε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Επειδή είχατε την σωστή κίνηση, την επικροτώ, να δώσετε βήμα στην μητέρα της κοπέλας που ήταν θύμα των Τεμπών. Είμαι και εγώ πατέρας και το παιδί μου έχει πάρει το τρένο. Συγκυριακά δεν ήταν στην συγκεκριμένη αμαξοστοιχία. Θα μπορούσε και να ήτανε. Ανεβαινε με τους φίλους συχνά Θεσσαλονίκη με αυτό το τρένο. Δεν μπορώ παρά να πω ότι συγκλονίζομαι κάθε φορά βλέποντας τους γονείς», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στην συνέντευξη της Άλμα Λάτα, μητέρα ενός 21 θύματος των Τεμπών.

Και συνέχισε: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει ανθρώπινος πόνος που να συγκριθεί με το να χάνεις το παιδί σου τόσο ξαφνικά και τόσο αναπάντεχα. Μακάρι ανθρωπίνως να κάνουμε κάτι στα αλήθεια για να απαλύνουμε τον πόνο αυτών των ανθρώπων. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάτι πραγματικά που μπορούμε να κάνουμε. Δεν θέλω να πω ψέματα. Θεωρώ ότι είναι το γεγονός που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κανένας».

Στη συνέχεια απευθύνθηκε προς τους γονείς των θυμάτων. «Επειδή ακούω τους γονείς και συχνά αναφέρονται σε μένα, οι περισσότεροι με πάρα πολύ σκληρές εκφράσεις. Είναι η μοίρα ενός ανθρώπου που βγαίνει και λέει την γνώμη του δημόσια σε ένα πολύ ευαίσθητο θέμα. Θέλω να πω το εξής στους γονείς: Εάν το να επιτίθεστε σε μένα σας ή να κατηγορείτε εμένα απαλύνει κατ’ ελάχιστον τον δικό σας πόνο, σας το επιτρέπω και σας λέω να το κάνετε και περισσότερο. Διότι αν μπορώ κάπως να βοηθήσω γονείς που έχουν χάσει τα παιδιά να αισθάνονται κάπως καλύτερα η δική μου βολή δεν έχει καμία σημασία», σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε και στις κατηγορίες της Άλμα Λάτα ότι λέει ανοησίες για το μπάζωμα του χώρου του δυστυχήματος. Διάβασε την δήλωση του υπεύθυνου αξιωματικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που ανέφερε ότι ζήτησε να γίνει διαμόρφωση του χώρου του δυστυχήματος και να έρθουν οι γερανοί. «Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε μόνον την κατάθεση του υπευθύνου της Πυροσβεστικής. Εάν αυτός είπε ανοησίες το αποδέχομαι. Δεν ήμουν εκεί», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Σχετικά με τα όσα είπε για το αναγκαίο μπάζωμα δήλωσε: «Είναι τα βαγόνια κατεστραμμένα, ψάχνουμε για επιζώντες και για πτώματα και έπρεπε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξει έκρηξη από αγωγό φυσικού αερίου που βρίσκεται από κάτω».

«Η κυβέρνηση μας έχει κάνει πράγματι ένα λάθος. Ποιο είναι το λάθος; Από τον πόνο που αισθανθήκαμε για τους νεκρούς που εκφράζει όλη την Ελλάδα και εμάς προφανώς αντιμετωπίσαμε το ζήτημα αυτό με μία πολύ μεγάλη συστολή. Και εγώ που θεωρητικά είμαι ο πιο θαρραλέος και εγώ πολλές φορές φρέναρα. Γιατί μπροστά σε αυτούς τους γονείς τι να πεις; Αφήσαμε ανυπεράσπιστη την αλήθεια και επικράτησε στην κοινή γνώμη το ψέμα. Και έχει έρθει η ώρα να υπερασπιστούμε την αλήθεια. Ναι το δυστύχημα των Τεμπών ευθύνεται σε ανθρώπινο λάθος. Μάλιστα όχι σε ανθρώπινο λάθος αλλά σε διαδοχικά ανθρώπινα λάθη» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Επιπλέον αναφέρθηκε και στην στάση της αντιπολίτευσης και τόνισε πως «είναι απαράδεκτο να μας κατηγορούν, όταν η δίκη για το Μάτι, έγινε μετά από 6 χρόνια».

«Πάντα τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα επιθυμούν αδύναμους Πρωθυπουργούς για να μπορούν να τους εκβιάζουν. Γι’ αυτό “πατούν πάνω σε πτώματα” για να ρίξουν την κυβέρνηση», σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Σχετικά με τη σύμβαση 717 που δεν είχε ολοκληρωθεί ο υπουργός Υγείας είπε ότι το επιχείρημα αυτό είναι άτοπο και τόνισε: «Το επιχείρημα ότι για το δυστύχημα στα Τέμπη ευθύνεται η μη ολοκλήρωση της σύμβασης 717, είναι το ίδιο με αυτό που είπε ο εισαγγελέας στη δίκη για το Μάτι για το 112 δηλαδή, ότι εάν είχε ολοκληρωθεί θα είχε γίνει εκκένωση. Διώκεται κάποιος υπουργός για αυτό;». «Στο Μάτι δεν πέθαναν άνθρωποι;» αναρωτήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!