Γαρίδες Σκορδάτες
Οι αγαπημένες γαρίδες σε μια πανεύκολη και πεντανόστιμη ισπανική συνταγή, το ξύδι από σέρι και τα μπαχαρικά τους ταιριάζουν υπέροχα και τους «δίνουν» κάτι διαφορετικό!
Υλικά
- 20 μεγάλες γαρίδες
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 100 ml. ελαιόλαδο
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
- 4-5 κουταλιές της σούπας ξύδι από σέρι ή λευκό ξύδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
- ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι γλυκό
Οδηγίες
- Ξεπλένουμε τις γαρίδες και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
Σκουπίζουμε καλά τις γαρίδες.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά και το σκόρδο και σωτάρουμε για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν βαθύ πορτοκαλί χρώμα οι γαρίδες.
- Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία, προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και σβήνουμε με το σέρι.
Αφήνουμε μερικά λεπτά να εξατμιστεί το ξύδι και να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε τις γαρίδες όσο είναι ζεστές.
Αν θέλουμε συνοδεύουμε με μαγιονέζα, στην οποία έχουμε προσθέσει ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί και ταμπάσκο.