Fuel Pass: Αύριο οι ανακοινώσεις για την επιδότηση στα καύσιμα


Αύριο αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση το νέο πακέτο επιδοτήσεων, καθώς και τα κριτήρια που θα ισχύσουν, ώστε να μετριαστούν οι υπέρογκες αυξήσεις στα καύσιμα.

Το ράλι ανόδου της τιμής των καυσίμων συνεχίζεται. Η μέση τιμής της απλής αμόλυβδης σήμερα είναι στα 2.441€, κάτι που σημαίνει πως ένα αυτοκίνητο με 50 λίτρα ρεζερβουάρ θα γεμίσει 122 ευρώ.

Η τιμή στις αντλίες στα πρατήρια υγρών καυσίμων παραμένει στα ύψη για μεγάλο χρονικό διάστημα και οι καταναλωτές δυσανασχετούν, καθώς όπως λένε η μετακίνηση, από και προς τη δουλειά, αποτελεί το μεγαλύτερο έξοδο για κάθε σπίτι, για κάθε νοικοκυριό.

Οι μεγαλύτερες τιμές στα καύσιμα καταγράφονται σήμερα:

-στην Αμοργό με 2.79€
-στη Μήλο με 2.779€
-στη Σαντορίνη 2.771€
-στην Κάσο και στην Σκιάθο που κοστίζει 2,75 €

Ενισχυμένη επιδότηση
Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα επιδότηση που θα δοθεί θα έχει ισχύ από 1η Ιουλίου θα αγγίξει τα 60 ευρώ και σε κάποια νησιά ίσως πάει στα 70 ευρώ από 30-50 ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα, ενώ θα αυξηθεί και το όριο εισοδήματος από τα 30.000 ευρώ στα 45.000 ευρώ.

Τα μετρα της κυβέρνησης δεν είναι αρκετά τόνισε ο Αλέξης Τσιπρας και ζήτησε την άμεση αύξηση του κατωτέρου μισθού, ενώ από την Κω ο Νικος Ανδρουλακης ζήτησε πλαφόν στις τιμές της ενέργειας.

Αναλυτικά όλα τα μέτρα για το fuel pass θα ανακοινωθούν και θα εξειδικευθούν αύριο το μεσημέρι από τους αρμόδιους υπουργούς.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!