Folli Follie: «Όλα ήταν αληθινά, κάποια πράγματα ωραιοποιήθηκαν» – Τι είπε στην απολογία του ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος


«Όλα ήταν αληθινά» υποστήριξε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος συνεχίζοντας σήμερα για δεύτερη συνεδρίαση την απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση για τους παραποιημένους ισολογισμούς της Folli- Follie.

Της Άννας Κανδύλη

«Ό,τι είχα τα έβαζα στην εταιρεία και αδίκησα και την οικογένεια μου. Τον Μάιο του 2018 έβαλα στην εταιρεία 6,5 εκατομμύρια αντί να παίρνω. Όταν τα πράγματα ήταν δύσκολα, εγώ αγόραζα μετοχές, δεν πουλούσα. Ήταν υγιής και η Ασία και η Ελλάδα. Όλοι οι κόποι μου 40 ετών έφυγαν από το 2018 έως σήμερα. Δεν χρωστάω πουθενά. Με κατηγορούν ότι ήταν όλα ψεύτικα, ενώ ήταν όλα αληθινά».

Πρόεδρος: Τι αρνητικό μπορεί να συνέβη στην Ασία;
Κατηγορούμενος: Είχαν πολλά έξοδα οι επενδύσεις στο επικοινωνιακό κομμάτι. Δανειζόμουν από δικά μου κεφαλαία και τα έβαζα στην Ασία για να αναπτυχθεί.
Πρόεδρος: Σε ποια χρονική στιγμή εμφανίζεται πρόβλημα στην Ασία;
Κατηγορούμενος: Περίπου το 2009. Δεν ήθελα να δείξω ότι δυσκολεύομαι οικονομικά εκείνη την εποχή. Μιλάμε για το 2008-2009 . Όλα αυτά που βλέπω δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Εμφανίζομαι ως απατεώνας με μια εταιρεία που δεν υπήρχε, όταν υπήρχαν περισσότερα από 500 καταστήματα.
Πρόεδρος: Τελικά τι έγινε;
Κατηγορούμενος: Αυτό που έγινε ήταν ότι ωραιοποιήθηκαν κάποια πράγματα.
Πρόεδρος: Ποιος τα ωραιοποίησε;
Κατηγορούμενος: Υπήρχαν δυο εταιρείες πραγματικές που είχαν οντότητα. Αυτές δεν εντάχθηκαν στο όμιλο, αλλά ήταν ιδιοκτησία της Folli. Τα κέρδη πήγαιναν σε αυτές τις εταιρείες.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση υποβλήθηκε αίτημα από τη νέα διοίκηση της Folli Follie για αποδέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας. Το δικαστήριο το απέρριψε καθώς το θέμα εκκρεμεί και στον Άρειο Πάγο.

Η απολογία του ιδρυτή της Follie θα συνεχιστεί αύριο επειδή ο κατηγορούμενος δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει λόγω του ότι δημιουργήθηκε σύγχυση μετά το αίτημα του δικηγόρου της προσωρινής διοίκησης της εταιρείας για την αποδέσμευση των περιουσιακών στοιχείων.

 

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!