Eurovision 2020: Η Στεφανία Λυμπερακάκη με το "Supergirl" θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα


H ΕΡΤ ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι η Στεφανία Λυμπερακάκη θα είναι η τραγουδίστρια που θα μας εκπροσωπήσει στην Eurovision 2020! 

Το τραγούδι έχει τίτλο «Supergirl». Τη μουσική συνέθεσαν ο Δημήτρης Κοντόπουλος και οι Arcade. Κοντόπουλος και Arcade υπογράφουν και τους στίχους του τραγουδιού μαζί με τη Sharon Vaughn, ενώ creative director είναι ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Ο φετινός ευρωπαϊκός διαγωνισμός τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί στο Rotterdam στην Ολλανδία, μετά από τη μεγάλη νίκη του Ντάνκαν Λόρενς στην Eurovision 2019. 

Ο πρώτος ημιτελικός θα γίνει την Τρίτη 12 Μαΐου και ο δεύτερος την Πέμπτη 14 Μαΐου!

Ο μεγάλος Τελικός της Eurovision θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Μαΐου 2020! Θα είναι η πέμπτη φορά που η Ολλανδία, με πληθυσμό 17 εκατομμυρίων κατοίκων θα φιλοξενήσει τον μουσικό διαγωνισμό.

Ποια είναι η Στεφανία Λυμπερακάκη

Η 17χρονη Stefania, που επέλεξε η ΕΡΤ για να μας εκπροσωπήσει στην 65η διοργάνωση του Διαγωνισμού, είναι Ελληνίδα. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ολλανδία, και συγκαταλέγεται ήδη στα πλέον προβεβλημένα πρόσωπα της γενιάς της με δυναμική μουσική, τηλεοπτική και online παρουσία που της έχουν χαρίσει τον τίτλο του teen icon.

Η  Stefania ξεκίνησε το τραγούδι σε ηλικία οκτώ ετών και στα δέκα της χρόνια ξεχώρισε στο δημοφιλές τηλεοπτικό ολλανδικό show «The Voice Kids», διάκριση που της άνοιξε την πόρτα για την εξαιρετική Κρατική Παιδική Χορωδία της Ολλανδίας. Το 2016  εκπροσώπησε την Ολλανδία στην Eurovision Junior με ερμηνεία που της χάρισε την 8η  θέση.

Το πρώτο της single «Stupid Reasons» κυκλοφόρησε το 2018 και έφθασε στην κορυφή  (No1) στο Kids Top 20. Toν Μάρτιο του 2019 το δεύτερο single της με τίτλο  «Wonder» έγινε το soundtrack της ταινίας κινούμενων σχεδίων «Wonder Park», στην οποία η Stefania χάρισε και τη φωνή της, ενώ τον Δεκέμβριο του 2019 κυκλοφόρησε το τρίτο της single «Turn Around».

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!