Όσον αφορά το θέμα της Eurovision, αναρωτιέμαι αν την αγχώνει η κατάταξη, η πρωτιά αλλά και το ενδεχόμενο της αποτυχίας. «Χαίρομαι που το τραγούδι μου έχει απήχηση. Δέχομαι υπέροχα σχόλια από Έλληνες και ξένους, που είναι πέρα από κάθε προσδοκία. Συγκινούμαι από την αποδοχή του κόσμου. Το “Better love” μπορεί να σταθεί σε μια διεθνή αγορά, έχει μια ποιότητα και κάτι να πει. Ποτέ δεν με ενδιέφεραν οι συνταγές της επιτυχίας και δεν επέλεξα ασφαλή μονοπάτια. Από εκεί και πέρα, όλα κρίνονται πάνω στη σκηνή».

Όση ώρα συζητάμε, διαπιστώνω πως έχω απέναντί μου μια επαγγελματία που, πρώτα απ’ όλα, είναι αυστηρή με τον ίδιο της τον εαυτό. Μια επαγγελματία που δεν της αρέσει να χάνει. «Η επιτυχία είναι σχετική. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κάνω περήφανο τον εαυτό μου και να νιώθω καλά με αυτό που έχω παρουσιάσει. Αν βγω στη σκηνή και νιώσω πως στάθηκα όπως έπρεπε να σταθώ, δεν με ενδιαφέρει καμία νίκη. Προσπαθώ να μην ορίζω την επιτυχία με νούμερα και κατατάξεις. Αντιλαμβάνομαι πως είναι διαγωνισμός, αλλά εγώ βλέπω τη Eurovision περισσότερο σαν ένα μουσικό φεστιβάλ. Για μένα μετράνε τα μηνύματα που λαμβάνω και λένε “Μας έχεις κάνει ήδη περήφανους, μην ανησυχείς για τη θέση”. Το πρώτο στοίχημα που είχα βάλει με τον εαυτό μου είναι το τραγούδι να αγγίξει τον κόσμο και αισθάνομαι πως το έχω ήδη κερδίσει. Το επόμενο στοίχημα είναι η σκηνική μας παρουσία, που θα είναι κοντά με αυτό που έχετε δει στο βιντεοκλίπ. Κάτι επίσης συγκινητικό είναι πως ύστερα από την προβολή του βιντεοκλίπ επικοινώνησαν μαζί μου μέσω μηνυμάτων η Γιάννα Τερζή, η Ελένη Φουρέιρα, η Καλομοίρα και η Τάμτα. Όλα τα κορίτσια ήταν απίστευτα ενθαρρυντικά, κάτι που εκτίμησα αφάνταστα».

Η Κατερίνα Ντούσκα είναι ένα κορίτσι που τα μάτια του λάμπουν. Ένα κορίτσι γεμάτο όνειρα, πέρα από τη Eurovision. «Η Eurovision είναι μια μοναδική εμπειρία, αλλά για μένα ο δρόμος της μουσικής είναι πολύ μακρύς και σε αυτόν τον δρόμο αποσκοπώ. Βέβαια, αυτή την περίοδο στη ζωή μου υπάρχει μόνο η Eurovision. Είναι η οικογένειά μου και είμαι μόνο εκεί!».

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το Έθνος!