Εurovision 2015: H Ελλάδα θα πάρει κανονικά μέρος στον διαγωνισμό

Δημοσιεύματα προηγούμενων ημερών ήθελαν τη χώρα μας να μην λαμβάνει μέρος στο διαγωνισμό τραγουδιού που θα γίνει στην Αυστρία και συγκεκριμένα στη Βιέννη!


Η επίσημη ανακοίνωση της ΝΕΡΙΤ σχετικά με όλα όσα ακούστηκαν τις προηγούμενες ημέρες και ήθελαν την Ελλάδα να μην έχει το δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό τραγουδιού που φέτος να πούμε οτι κλείνει 60 χρόνια:

Σχετικά με δημοσιεύματα εφημερίδων και ιστολογίων για τη συμμετοχή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, η ΝΕΡΙΤ δηλώνει τα ακόλουθα:
1. Βάσει των κανονισμών της EBU, δεν είναι προς το παρόν δυνατή η εξέταση του αιτήματος της ΝΕΡΙΤ για συμμετοχή στον διαγωνισμό του 2015, καθώς απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό είναι ο ενδιαφερόμενος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός να αποτελεί πλήρες μέλος της Ένωσης.
2. Η ΝΕΡΙΤ έχει καταθέσει πρόταση για να ενταχθεί ως πλήρες μέλος της EBU, η οποία θα εξεταστεί τον Δεκέμβριο από τη Γενική Συνέλευση της Ένωσης.
3. Η EBU προτίθεται να επανεξετάσει το αίτημα της ΝΕΡΙΤ για συμμετοχή στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision εφόσον εγκριθεί η ένταξή της ως πλήρους μέλους της Ένωσης από τη Γενική της Συνέλευση.

Στην επίσημη ιστοσελίδα esctoday.com και σε άρθρο σχετικά με τις χώρες που θα πάρουν μέρος φαίνεται κανονικά η συμμετοχή της αγαπημένης του διαγωνισμού Ελλάδας, καθώς στο φετινό διαγωνισμό επιστρέφει και η Κύπρος!

Στο διαγωνισμό δεν θα πάρουν μέρος οι Τσεχία, Σλοβακία, Τουρκία, Ανδόρα, Λουξεμβούργο και Μονακό.

Δεν έγιναν δεκτές οι συμμετοχές του Λιβάνου και του Λιχνεστάιν ενώ πιθανή είναι η συμμετοχή του Μαρόκο μετά απο χρόνια απουσίας!
timthumb



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!