Επεισόδια στου Ρέντη – Δικηγόρος 18χρονου: Υπήρξε και δεύτερη φωτοβολίδα


Προθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε και έλαβε από τον εισαγγελέα ο 18χρονος, που φέρεται να ομολόγησε ότι πέταξε ναυτική φωτοβολίδα το βράδυ που τραυματίστηκε βαρύτατα ο 31χρονος αστυνομικός. Θα απολογηθεί την Πέμπτη στις 11:00. Σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, ο οποίος ανέλαβε την νομική του υπεράσπιση, δήλωσε ότι υπήρξε και δεύτερη φωτοβολίδα και ο 18χρονος δεν γνωρίζει αν είναι η δική του εκείνη που τραυμάτισε τον αστυνομικό. Υποστήριξε εξάλλου ότι τη ναυτική φωτοβολίδα του την είχε δώσει κάποιος από τους οργανωμένους οπαδούς με καλυμμένα χαρακτηριστικά προκειμένου όταν βγουν από το γήπεδο να πραγματοποιήσουν επίθεση εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Ο κ. Λύτρας είπε ότι τον 18χρονο και την οικογένειά του αυτή τη στιγμή εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι η υγεία του αστυνομικού.

Ο 18χρονος στην ομολογία του περιέγραψε μεταξύ άλλων, πώς οι επικεφαλής των οπαδών τούς έδωσαν εντολή να βγουν από τη γήπεδο και να επιτεθούν στα ΜΑΤ, πως τους εξόπλισαν με πολεμοφόδια και πως εξήγησαν στον ίδιο το τρόπο που έπρεπε να εκτοξεύσει τη φωτοβολίδα.

Στο «μικροσκόπιο» βρίσκονται τουλάχιστον τέσσερα άτομα

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται την ίδια ώρα οι έρευνες. Ο ηθικός αυτουργός και οι εμπλεκόμενοι στην επίθεση είναι στο επίκεντρο των ερευνών της αστυνομίας. Θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης αφού οι αστυνομικοί έχουν στην διάθεσή τους την ομολογία του 18χρονου αλλά και μία σειρά από στοιχεία. Στα εγκληματολογικά εργαστήρια γίνεται αντιπαραβολή – σύγκριση των στοιχείων για ταύτιση γενετικού υλικού και αποτυπωμάτων.

Στο «μικροσκόπιο» βρίσκονται τουλάχιστον τέσσερα άτομα, τα οποία είχαν ενεργό ρόλο. Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί γίνεται αναφορά για ηθικό αυτουργό, ο οποίος σχεδίασε και οργάνωσε τα επεισόδια.

Ο 18χρονος φέρεται να έχει περιγράψει το ρόλο του, δεν είπε όμως κάτι που να μπορεί να οδηγήσει στην ταυτοποίησή του, αφού όπως υποστήριξε φορούσε κουκούλα. Αναφορικά με το πώς έφτασε η φωτοβολίδα στα χέρια του ο 18χρονος υποστήριξε ότι την πήρε έξω από το γήπεδο, με οδηγίες, πώς να τη χρησιμοποιήσει. Με βάση τις περιγραφές του 18χρονου οι αστυνομικοί ερευνούν και το οπτικό υλικό από το εσωτερικό του γηπέδου.

Σύμφωνα με αρμόδιες αστυνομικές πηγές η υπόθεση έχει «πολύ δρόμο» και αναμένονται εξελίξεις.

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!