
Ένταση στις Φυλακές Τρικάλων: Αυξάνεται η συμμετοχή κρατουμένων στην απεργία πείνας
Αυξάνεται η ένταση στις φυλακές Τρικάλων, καθώς δεκάδες κρατούμενοι βρίσκονται εδώ και 3 μέρες σε απεργία πείνας, στην οποία εντάχθηκαν επιπλέον κρατούμενοι χθες Παρασκευή.
Η κινητοποίηση ξεκίνησε στις 24/3 από έναν κρατούμενο στη Δ1 πτέρυγα των φυλακών, μετά από την εκ νέου απόρριψη του αιτήματός του για υφ’ όρον απόλυση.
Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr μαζί του συμμετέχουν ακόμη 20 κρατούμενοι, οι οποίοι ξεκίνησαν επίσης απεργία πείνας σε ένδειξη συμπαράστασης.
Χθες η κινητοποίηση κρατουμένων ενισχύθηκε με τη συμμετοχή δύο επιπλέον ατόμων στην απεργία πείνας, ενώ δέκα ακόμη προχώρησαν σε αποχή από το μεσημεριανό συσσίτιο.
Την ίδια ώρα, στην πτέρυγα Δ2, ολόκληρος όροφος αρνήθηκε να εισέλθει στους θαλάμους και δεν παρέλαβε φαγητό, διαμαρτυρόμενος για τη μη αποκατάσταση των καρτοτηλεφώνων εδώ και περίπου τρεις μήνες, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις προς τους αρμόδιους.
Η παρατεταμένη εκκρεμότητα σε ένα βασικό μέσο επικοινωνίας φαίνεται να επιβαρύνει το ήδη τεταμένο κλίμα, ενώ γεννώνται εύλογα ερωτήματα για την ταχύτητα ανταπόκρισης των υπευθύνων.
Σημειώνεται ότι ο κρατούμενος που ξεκίνησε πρώτος την απεργία πείνας έχει εκτίσει σημαντικό μέρος της ποινής του, δεν φέρεται να έχει ενεργά πειθαρχικά παραπτώματα, ενώ κατά τη διάρκεια της κράτησής του έχει συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα και έχει εργαστεί εντός του καταστήματος.
Ιδιαίτερη βαρύτητα αποδίδεται και σε οικογενειακούς λόγους που επικαλείται, καθώς γίνεται λόγος για ανήλικο τέκνο με προβλήματα υγείας, για το οποίο, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζονται , η παρουσία του πατέρα κρίνεται σημαντική από τους θεράποντες ιατρούς.
Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχε κατατεθεί και αίτημα μεταγωγής του σε φυλλακή πλησιέστερη στον τόπο κατοικίας του παιδιού, προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη δυνατότητα επικοινωνίας και στήριξης.
Το αίτημα αυτό, ωστόσο, δεν έγινε δεκτό.
Το θέμα αναμένεται να έχει συνέχεια τις επόμενες ημέρες, καθώς εκκρεμεί η εξέταση σχετικού αιτήματος σε ανώτερο δικαστικό επίπεδο.
Πηγή: trikalavoice.gr