Ένταση σε δίκη στον Βόλο: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπέβαλε μήνυση εναντίον της προέδρου του δικαστηρίου


Ένταση και απρόοπτα υπήρξαν σε δίκη δύο πολιτών που κατηγορούνται για παράνομη βία κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στον Βόλο το 2017. Συνήγορος υπεράσπισης είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία υπέβαλε μέχρι και μήνυση κατά της προέδρου της έδρας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η κυρία Κωνσταντοπούλου άργησε να παρουσιαστεί το πρωί στο δικαστήριο. Αυτή η καθυστέρηση στάθηκε αφορμή για ένταση με την πρόεδρο της έδρας. Ο ένας εκ των δύο κατηγορούμενων οδηγήθηκε στο νοσοκομείο εξαιτίας της υπερέντασης και της αδιαθεσίας που αισθάνθηκε.

Συγκεκριμένα, όλα άρχισαν όταν απορρίφθηκε αίτημα διακοπής της δίκης μέχρις ότου φτάσει η κυρία Κωνσταντοπούλου (η οποία όπως υποστηρίχθηκε από συνεργάτες της  καθυστέρησε λόγω καιρικών συνθηκών). Η πρόεδρος του δικαστηρίου απέρριψε το αίτημα και διέταξε διακοπή 15 λεπτών, προκειμένου να ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία με συνήγορο συνεργάτη της κυρίας Κωνσταντοπούλου μέχρι να εμφανιστεί η ίδια.

Με την έλευση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στα Δικαστήρια του Βόλου, λίγα λεπτά αργότερα, άρχισε νέος γύρος έντασης της συνηγόρου με την πρόεδρο της έδρας σε σχέση με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν. Η κυρία Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε την πρόεδρο της έδρας για μεροληπτική συμπεριφορά υπέρ του δημάρχου Βόλου, ο οποίος, στο μεταξύ, εμφανίστηκε στο Δικαστήριο. Παράλληλα, υπέβαλε στο Δικαστήριο μια σειρά αιτημάτων τα οποία και απορρίφθηκαν.

Μετά την απόρριψη των αιτημάτων της, η κυρία Κωνσταντοπούλου προχώρησε στην υποβολή μηνύσεων κατά της προέδρου της έδρας για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας.

Η δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Σε δήλωσή της, η κ. Κωνσταντοπούλου, λίγο πριν από την υποβολή της μήνυσης εναντίον της προέδρου, τόνισε:

«Είναι λυπηρό, την ώρα που οι πολίτες διατυπώνουν πολύ σοβαρές ανησυχίες για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και τον τρόπο που λειτουργεί, να υπάρχουν δικαστικοί λειτουργοί στον Βόλο, οι οποίοι αντί να σέβονται τα δικαιώματα των κατηγορουμένων, ασχολούνται με το να δοθούν εισαγγελικά και δικαστικά διαπιστευτήρια στην Δημοτική Αρχή. Δεν επιτρέπεται καμία Αρχή να λειτουργεί υπό τον φόβο ενός δημάρχου που δηλώνει τις επιθυμίες του σε σχέση με την έκβαση δικαστικών υποθέσεων και δεν επιτρέπεται κανένας πολίτης, όπως εν προκειμένω ο κ. Φραγκουδάκης, να υφίσταται τέτοιου είδους ψυχολογική πίεση από δικαστικές συμπεριφορές. Υπάρχει πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. Η δικαστής που εμπλέκεται σε αυτήν τη διαδικασία θα έπρεπε προ πολλού να έχει δηλώσει αποχή».

Μπέος: Δεν καταλαβαίνουν ότι εδώ δεν είναι θέατρο

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, σε δήλωσή του έκανε λόγο για “θέατρο”, αναφέροντας, μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η Δημοτική Αρχή έχει δηλώσει εδώ και καιρό ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη των δύο κατηγορουμένων. Αυτό το Δικαστήριο θα γίνει – αν γίνει – για το θεαθήναι, για επικοινωνιακούς λόγους και τίποτε άλλο. Αυτό που είναι απορίας άξιον, είναι πώς το Δικαστήριο ανέχεται καμώματα τέτοιων ανθρώπων που δεν καταλαβαίνουν ότι εδώ δεν είναι θέατρο».

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!