Εμπόριο οργάνων πίσω από την εξαφάνιση της 5χρονης στο Ίλιον;

Στο ενδεχόμενο η 5χρονη Χουντά και ο πατέρας της να έχουν πέσει θύματα κυκλώματος εμπορίας οργάνων αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κ. Γιαννόπουλος.


Ακόμη και το ενδεχόμενο να έχει πέσει θύμα διεθνούς κυκλώματος εμπορίας οργάνων, η 5χρονη Χουντά Χουαζάν εξετάζει η αστυνομία. Το κοριτσάκι εξαφανίστηκε το περασμένο Σάββατο.

Εκτός από το κορίτσι, αναζητείται και ο Σύρος πατέρας της.
Την ημέρα της εξαφάνισή της, η 5χρονη με τα καστανά μαλλιά και τα καστανά μάτια, φορούσε ροζ φουστάνι και άσπρα πέδιλα.
Στο ενδεχόμενο η 5χρονη Χουντά και ο πατέρας της να έχουν πέσει θύματα κυκλώματος εμπορίας οργάνων αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κ. Γιαννόπουλος.

Μιλώντας στην Espresso είπε πως η ιστορία ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο, όταν η Αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα στο αεροδρόμιο γιατί αποπειράθηκε να βγάλει παράνομα από την Ελλάδα το κοριτσάκι!

Οι έρευνες έχουν επεκταθεί σε όλη την Ευρώπη. Αν βρίσκονται ακόμη σε ευρωπαϊκό έδαφος υπάρχει ελπίδα να βρεθούν

Στις έρευνες που ακολούθησαν, γράφει η εφημερίδα, διαπιστώθηκε πως ο άνδρας δεν ήταν συγγενής του παιδιού αλλά «ενδιάμεσος» που επιχείρησε να στείλει το κορίτσι στη Σουηδία όπου διαμένουν οι γονείς της.

Μετά το περιστατικό, η Χουντά νοσηλεύτηκε για δυο μήνες στο νοσοκομείο και στη συνέχεια, με εισαγγελική παρέμβαση, φιλοξενήθηκε στο Χαμόγελο του Παιδιού. Το ίδρυμα έψαξε και βρήκε τους γονείς της και ο πατέρας της ταξίδεψε στην Ελλάδα και εξέφρασε την επιθυμία να την πάρει μαζί του.

«Για να γίνει αυτό, υποβλήθηκε ακόμη και σε εξετάσεις DNA» δήλωσε ο Κ. Γιαννόπουλος στην Espresso. Όπως είπε, ο άνδρας είχε επισκεφτεί πολλές φορές το παιδί. Μέχρι που το περασμένο Σάββατο στη διάρκεια του επισκεπτηρίου «κατάφερε να πάρει την κόρη του και να εξαφανιστεί. Δε γνωρίζουμε πως έγινε αυτό, αφού εμείς δεν έχουμε αστυνομική προστασία. Ίσως έγινε με τη βοήθεια τρίτων που τον περίμεναν έξω από το κτίριο», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού δεν αποκλείει η ζωή της 5χρονης και του πατέρα της να κινδυνεύουν, καθώς δεν αποκλείεται να έχουν πέσει θύματα κυκλώματος εμπορίας οργάνων.

Όπως λέει άλλωστε, η Χουντά έχει ακόμη ένα αδελφάκι που ζει στη Σουηδία και έχει ανάγκη από άμεση μεταμόσχευση νεφρού. Έτσι, μπορεί κάτω από την ψυχολογική πίεση να μπήκε στο ρόλο του διακινητή και να έχει πληρώσει χρήματα για να γίνει η επέμβαση και να σώσει το παιδί του.

Όμως στο Χαμόγελο του Παιδιού φοβούνται μήπως οι διακινητές τους μεταφέρουν σε άλλο σημείο από αυτό που έχουν συμφωνήσει και τους σκοτώσουν.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!