
Εύκολη Μους Σοκολάτας Γάλακτος με Γιαούρτι
Αξίζει να τη δοκιμάσεις!
Χρόνος Προετοιμασίας: 10’
Χρόνος Αναμονής: 1 ώρα
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολος
Μερίδες: 4
Υλικά
για την κρέμα
1 κουβερτούρα Nestlé Dessert Γάλακτος (170 γρ.)
70 ml. γάλα φρέσκο
70 ml. κρέμα γάλακτος
100 gr. γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, σε σφιχτή σαντιγύ με το εκχύλισμα βανίλιας.
Βάζουμε το γάλα να πάρει μια βράση και σπάμε την κουβερτούρα σε ένα μπωλ.
Περιχύνουμε την κουβερτούρα και την ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια την αφήνουμε 5 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία.
Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτός, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά σε ένα βελούδινο μείγμα.
Μοιράζουμε σε 4 ποτηράκια και βάζουμε την μους να παγώσει για 1 ώρα στο ψυγείο.
Σερβίρεται σκέτη ή με τα αγαπημένα μας toppings!
Tips:
– Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για κρέμα γάλακτος, κρέμα καρύδας ή φυτική κρέμα.
– Μπορείτε προσθέσετε 1 φλούδα πορτοκαλιού στο γάλα ώστε να αρωματίσετε την μους, επίσης δοκιμάστε να αρωματίσετε με το αγαπημένο σας λικέρ ή με κόκκους καφέ.