ΔΟΥ Χαλκίδας: «Δώσε μας 20.000 ευρώ και δεν ασχολούμαστε άλλο μαζί σου» – Αποκαλυπτική κατάθεση επιχειρηματία που έπεσε θύμα των εκβιαστών εφοριακών


Αποκαλυπτική είναι η μαρτυρία του επιχειρηματία που είχε πέσει θύμα των εφοριακών – εκβιαστών, του ΔΟΥ Χαλκίδας.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το eviathema.gr, στον επιχειρηματία προτάθηκε να καταβάλει το ποσό των 20 χιλιάδων ευρώ προκειμένου οι εφοριακοί να μην προβούν σε συνεχείς και διεξοδικούς φορολογικούς ελέγχους.

Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζει ο επιχειρηματίας, «είμαι επιχειρηματίας και διατηρώ καταστήματα στην περιοχή της Χαλκίδας. Όλες οι επιχειρήσεις μου και τα καταστήματα μου είναι νόμιμα φορολογικά, ποτέ δεν μου επιβλήθηκε κανένα πρόστιμο και ποτέ δεν χρωστούσα. Η εφορία Χαλκίδας από το 2021 και μετά ξεκίνησε να μου ζητάει να προσκομίσω διάφορα έγγραφα ενώ με ενημέρωσαν ότι έχουμε μπει σε καθεστώς ελέγχου. 

Την περασμένη Πέμπτη 16/05, δέχθηκα τηλέφωνο από την υπάλληλο ΔΟΥ Χαλκίδας και με ενημέρωσε ότι πρέπει να ξαναγίνει έλεγχος χωρίς να μου έχει βεβαιωθεί κάποια παράβαση. Εγώ της είπα ότι την επόμενη μέρα, θα πάω από την εφορία για να μιλήσουμε από κοντά.

Την Παρασκευή πήγα στην εφορία στο γραφείο της … και ήταν και η … εκεί. Φώναξαν και ήρθε και ο …  ο οποίος με ενημέρωσε ότι υπάρχει ασυμφωνία στα ποσά που είχα δηλώσει στην εφορία».

«Δώσε μας 20.000 ευρώ και δεν ασχολούμαστε άλλο μαζί σου»

Όπως ανέφερε στη συνέχεια ο επιχειρηματίας, «η … μου είπε να τους δώσω 20.000 ευρώ και δεν ασχολούμαστε άλλο μαζί σου. Μου είπαν ότι αν δεν τους δώσω τα λεφτά, θα συνέχιζαν να με ταλαιπωρούν με τους δήθεν ελέγχους. 

Μου είπαν τα λεφτά να τους τα δώσω μπροστά και σύντομα. Εγώ τους είπα ότι μπορώ να δώσω 10.000 ευρώ και τα υπόλοιπα την επόμενη εβδομάδα. Έφυγα πήγα στο μαγαζί πήρα τα λεφτά και ξαναγύρισα να τα δώσω.

Χθες 20/05 με κάλεσε πάλι η … στο κινητό και μου ζήτησε τα υπόλοιπα 10.000 ως υπόλοιπο και της είπα ότι θα πάω σήμερα. Πήγα ξανά στο γραφείο της … και της έδωσα ένα φάκελο με 10.000 ευρώ».

Διάλογοι που «καίνε» μέλη του κυκλώματος – Τα ακριβά ταξίδια στο Σικάγο και τα «λεφτουδάκια» στους λογαριασμούς

Το enikos.gr αποκάλυψε χθες ορισμένους από τους διαλόγους που «καίνε» τα μέλη του κυκλώματος, που εμπλέκονται στην υπόθεση με τη ΔΟΥ Χαλκίδας.

Σε έναν από αυτούς, συνομιλεί η προϊσταμένη και ένας λογιστής, που βρίσκονται ανάμεσα στους συλληφθέντες, και αναφέρουν πως έχουν ανοίξει λογαριασμούς και σχολιάζουν τα χρηματικά ποσά.

 • Προϊσταμένη: Ο Χ. (επιχειρηματίας) έχει τράπεζα 75.000, ανοίξαμε τους λογαριασμούς.
 • Λογιστής: Πόσα έχει;
 • Προϊσταμένη: 75.
 • Λογιστής: Α έχει λεφτουδάκια.
 • Προϊσταμένη: Έχει λεφτουδάκια.
 • Λογιστής: Και 600 που θα πάρει;
 • Προϊσταμένη: Ναι έχει.
 • Λογιστής: Μήπως πρέπει να πάρουμε την υπόθεση;
 • Προϊσταμένη: Δεν ξέρω, για αυτό σου κρατάω ακόμα.
 • Λογιστής: Το ξανασκέφτομαι τώρα.

Σε άλλη συνομιλία ανάμεσα στα ίδια πρόσωπα, η προϊσταμένη αναφέρει στον λογιστή:

 • Προϊσταμένη: Τα έχει και τα 75, μια χαρά είναι τα 75. 30 θα του πάρουμε.
 • Λογιστής: Τι να πω. Σου είπα να τηλεφωνήσεις και να. Δεν μπορώ να πάρω την δουλειά χωρίς να έχω δει τον άνθρωπο.
 • Προϊσταμένη: Μίλησες μαζί του;
 • Λογιστής: Όχι δεν έχω τηλέφωνο. Μου είπε η Τ. θα μου φέρει το τηλέφωνο. Θα μιλήσω αύριο.
 • Προϊσταμένη: Μίλα αύριο και άσε να τον φοβίσουμε.

Σε έναν ακόμη διάλογο που φέρνει στο φως το enikos.gr, η προϊσταμένη της ΔΟΥ, συνομιλεί με μία υπάλληλο-μέλος του κυκλώματος για τον υποδιευθυντή της ΔΟΥ Χαλκίδας, για τα ακριβά του ταξίδια.

 • Προϊσταμένη: Τι ευχάριστο; Δεν μου λες ο Τ. τι δουλειά έχει στο Σικάγο;
 • Υπάλληλος: Σικάγο πήγε;
 • Προϊσταμένη: Ναι.
 • Υπάλληλος: Εσύ να τα δεις και εγώ.
 • Προϊσταμένη: Ναι.
 • Υπάλληλος: Εσύ να τα δεις και εγώ.
 • Προϊσταμένη: Έχει πάει σε ένα ξενοδοχείο που κάνει 500 ευρώ την ημέρα.
 • Υπάλληλος: Πω, και θέλεις να του δώσεις και πολλά, ε; 1.000 δώστου και βάστα το χίλιαλο. Θα σε πνίξω άμα του δώσεις περισσότερα.

Έχουν εντοπιστεί μεγάλα χρηματικά ποσά, περίπου 95.000 ευρώ και άλλα αντικείμενα τα οποία εξετάζονται. Κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών. Μάλιστα η δικογραφία αφορά και στο αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς υπήρχε δομημένη ιεραρχία, αρχηγός, υπαρχηγός, διεκπεραιωτές, αλλά υπήρχαν και πάρα πολλά χρήματα, πολλές περιπτώσεις οι οποίες έχουν καταγραφεί από τις αστυνομικές Αρχές.

«Βρήκα μία στρωμένη κατάσταση και την συνέχισα» υποστήριξε η διευθύντρια

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, όταν συνελήφθη και οδηγήθηκε στα γραφεία των Eσωτερικών Yποθέσεων, η διευθύντρια της ΔΟΥ παραδέχθηκε προφορικά τη δράση της, ρίχνοντας τις ευθύνες ταυτόχρονα και στους υπόλοιπους υπαλλήλους που συνελήφθησαν μαζί της, λέγοντας χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς: «Εγώ βρήκα μία στρωμένη κατάσταση εκεί και απλά την συνέχισα. Τι να έκανα; Οι υπόλοιποι με μπλέξανε».

Ωστόσο, όταν ήρθε η ώρα της απολογίας, η διευθύντρια αρνήθηκε να πει το οτιδήποτε και δεν υπέγραψε την κατάθεση.

Όπως έγραψε χθες το enikos.gr η διευθύντρια της ΔΟΥ Χαλκίδας είχε προμηθευτεί τηλέφωνο με αλβανικό νούμερο και αλβανικό όνομα, θεωρώντας έτσι ότι δεν θα μπορεί να την εντοπίσει κανείς από τις αρχές και δεν θα κινδυνεύσει. Οι αστυνομικοί όμως μπορούσαν και την παρακολουθούσαν μέσω των νόμιμων επισυνδέσεων και την άκουγαν να κλείνει όλες τις «δουλειές» της.

Η διαδρομή του χρήματος

Η δράση της δε ήταν διαρκής, τουλάχιστον από αρχές του μήνα Νοεμβρίου του 2023, με σκοπό την αποκόμιση παράνομων χρηματικών ποσών για τα μέλη της, αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές στο enikos.gr.

Οι ενέργειες – διευκολύνσεις στις οποίες προέβαινε ως «υπηρεσία» η εγκληματική οργάνωση, απαιτώντας το ανάλογο αντίτιμο, λάμβαναν χώρα κατ’ εντολή, γνώση και έγκριση της Προϊσταμένης της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας. Τα χρηματικά ποσά που αποκόμιζε η εγκληματική οργάνωση, παραλάμβανε είτε η προϊστάμενη είτε κάποιο σημαίνον μέλος της Οργάνωσης, ενώ η διανομή αυτών στα λοιπά μέλη – υπαλλήλους της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας γίνονταν αποκλειστικά από την προϊστάμενη.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από την έρευνα, η προϊστάμενη επικοινωνούσε με ιδιώτη, η οποία όντας διεκπεραιώτρια, παρείχε πληθώρα πληροφοριών σχετικά με εταιρείες. Την ίδια στιγμή, οι Αρχές εντόπισαν και μια υποομάδα με την οποία η προϊστάμενη επικοινωνούσε αποκλειστικά με επιχειρησιακή τηλεφωνική σύνδεση (ghost phone) υπό στοιχεία ανύπαρκτου αλλοδαπού, προκειμένου να εξαλείψει πιθανότητα εντοπισμού από Διωκτικές Αρχές. Τα μέλη της υποομάδας είχαν την εμπιστοσύνη της Προϊσταμένης, το οποίο, αναδεικνύεται από τις μεταξύ τους συνομιλίες για την τοποθέτηση των «σωστών» υπαλλήλων στις καίριες θέσεις της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας και την ίδρυση «στεγανών» για την προστασία της λειτουργίας της Οργάνωσης.

Στο κύκλωμα εκβιαστών φέρονται να συμμετείχαν επίσης ο υποδιευθυντής, άλλοι τρεις υπάλληλοι και δύο ιδιώτες- μία διεκπεραιώτρια και ένας λογιστής. Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα χθες στις 22 Μαΐου, ζήτησαν και πήραν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους, οι οποίες αναμένονται την Παρασκευή. Όλοι τους τέθηκαν σε προσωρινή αργία.

 

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!