Δυσαρεστημένοι οι Κινέζοι με το νέο iPhone

Τι ενόχλησε τους Κινέζους;


Πολλοί κινέζοι καταναλωτές δήλωσαν ότι δεν τους προκάλεσε ενθουσιασμό η κυκλοφορία στην αγορά του “φθηνού” μοντέλου iPhone της Apple, αφού θεωρούν ότι η τιμή του -λίγο κάτω από τα 730 δολάρια ΗΠΑ- παραμένει υψηλή.

Περίπου 160.000 ερωτηθέντες στην διαδικτυακή δημοσκόπηση της δημοφιλούς ιστοσελίδας Sina.com —το 86% μέχρι νωρίς το απόγευμα— συμφωνούσαν ότι το iPhone 5C είναι “πολύ ακριβό”.

Το iPhone 5C, που παρουσιάστηκε χθες από την Apple, θα κυκλοφορήσει στην κινεζική αγορά την επόμενη εβδομάδα στην τιμή των 728 δολαρίων (4.488 γιούαν), δηλαδή μόλις 800 γιούαν λιγότερα από το άλλο νέο μοντέλο iPhone, το 5S.

“Για πολλούς κινέζους χρήστες που ανέμεναν ένα iPhone σε τιμή μικρότερη των 3.000 γιούαν, η τιμή είναι πολύ απογοητευτική”, έγραψε η εφημερίδα Ημερησία της Κίνας.

“Εξακολουθεί να χρειάζεται να πουλήσεις το νεφρό σου για να αγοράσεις την ‘φθηνότερη έκδοση’ iPhone”, σχολίασε η IT Times, σχολιάζοντας δηκτικά ένα επεισόδιο που είχαν καταγράψει δημοσιεύματα τον περασμένο χρόνο: ένας 17χρονος κινέζος μαθητής είχε πουλήσει το ένα του νεφρό για να αγοράσει ένα iPad και ένα iPhone.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!