Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Θλίψη στην κηδεία της σπουδαίας ηθοποιού – Δείτε φωτογραφίες


Το τελευταίο «αντίο» είπαν σήμερα (12/6) στην Δέσποινα Στυλιανοπούλου, σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, συγγενείς, φίλοι, και συνάδελφοι στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Την Παρασκευή (7/6) έγινε γνωστή η είδηση πως η Δέσποινα Στυλιανοπούλου έφυγε από την ζωή σε ηλικία 91 ετών, με τον θάνατό της να προκαλεί πανελλήνια θλίψη και συγκίνηση.

Πλήθος κόσμου παρέστη στην κηδεία, προκειμένου να πει το ύστατο χαίρε στην ηθοποιό. Μεταξύ αυτών: ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο Κώστας Μαρτάκης, ο Κώστας Πρέκας, η Άννα Φόνσου, ο Γιώργος Πατούλης, η Μαρία Ιωαννίδου και ο Μάκης Δελαπόρτας. 

Ποια ήταν η Δέσποινα Στυλιανοπούλου

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου γεννήθηκε στην Μεσσήνη στις 8 Ιουλίου 1932. Σπούδασε φωνητική στο Ελληνικό Ωδείο και θέατρο στη Δραματική Σχολή του Δημήτρη Ροντήρη. Παράλληλα, παρακολούθησε μαθήματα στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 1959, εμφανίστηκε με το Πειραϊκό Θέατρο του Δημήτρη Ροντήρη στην τραγωδία «Ηλέκτρα». Συνέχισε να παίζει στο θέατρο, σε έργα πρόζας, αλλά και σε επιθεωρήσεις. Στον κινηματογράφο έκανε την πρώτη της εμφάνιση το 1961 στην πολεμική ταινία της Έλλης Νεζερίτη «Ο Ξένος της Νύχτας».

Δέσποινα Στυλιανοπούλου

Την ίδια χρονιά εμφανίστηκε σε ένα μικρό ρόλο στην ταινία «Η Αλίκη στο Ναυτικό» του Αλέκου Σακελλάριου. Στη συνέχεια, καθιερώθηκε σε κωμικούς ρόλους και ιδιαίτερα στον τυποποιημένο ρόλο της υπηρέτριας που, αν και δεύτερος, καθόριζε την επιτυχία της ταινίας.

Έπαιξε, δίπλα στους σπουδαιότερους πρωταγωνιστές του κινηματογράφου, σε περισσότερες από 100 ταινίες, κάτι, που όπως είχε πει η ίδια, αποτέλεσε μεγάλο σχολείο.

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου ήταν μια εξαιρετική ηθοποιός που αν και έπαιξε στο θέατρο σε δράματα, πρόζα και επιθεώρηση, την αγαπήσαμε όλοι από τον κινηματογράφο, στον αξεπέραστο ρόλο της “επαρχιώτισσας υπηρέτριας”. Οι ατάκες της, δοσμένες με τον μοναδικό δικό της τρόπο, διασκέδασαν γενιές και γενιές και έχουν μείνει αξέχαστες.

Το έτος 1967, σε πολλούς καλλιτεχνικούς κύκλους θεωρήθηκε «Έτος Στυλιανοπούλου», επειδή είχε συμμετάσχει σε 12 διαφορετικές ταινίες μέσα στον ίδιο χρόνο.

Το 2012 κυκλοφόρησε βιβλίο με στιγμές από τη ζωή της με τον τίτλο «Ηθοποιός αμέσου δράσεως» (εκδόσεις Τετράγωνο). Την περίοδο 2013-’14 πρωταγωνιστεί στο έργο «Οίκος Ευγηρίας» στο θέατρο Ορφέας. Για πολλά χρόνια υπήρξε θιασάρχης στο θέατρο Αυλαία του Πειραιά.

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!