Αύριο μετά τις 12 μπαίνουμε στο νέο έτος και στα περισσότερα σπίτια θα κοπεί η παραδοασιακή βασιλόπιτα. Η μάχη για το φλουρί θα είναι όπως κάθε χρόνο μεγάλη, με το «γούρι» για το 2017 να διεκδικείται από όλους τους… συμμετέχοντες!

Η Αθηνά Οικονομάκου μας δίνει τη δική της συνταγή για την πιο τέλεια και απολαυστική βασιλόπιτα, που μπορείτε να ετοιμάσετε εύκολα και γρήγορα.

Σημείωση: Η συνταγή είναι για περίπου 20 άτομα.

 

Υλικά

10  αυγά

3 γιαούρτια πλήρη

Ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι

350 γρ. ζάχαρη

2 κ.σ. baking powder

1 βούτυρο τύπου Lurpak (250γρ.)

1 κ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

 

Εκτέλεση

Χτυπάμε σε μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τους κρόκους  και στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά τα γιαούρτια και το ξύσμα.

Χτυπάμε τα ασπράδια αυγών και τα κάνουμε μαρέγκα.

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder.

Στο αρχικό μείγμα προσθέτουμε διαδοχικά 3 κουταλιές αλεύρι, 2 κουταλιές μαρέγκα ανακατεύοντάς τα με μία σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το τελικό μείγμα.

Ψήνουμε στους 160 βαθμούς (αέρα) για 75 λεπτά.

Στολίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

 

Καλή χρονιά!