Μια από τις πιο αγαπημένες καλοκαιρινές συνήθειες είναι τα δροσιστικά cocktail που καταναλώνονται από νωρίς το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ. Οι θερμίδες τους όμως είναι πολλές και μπορεί να σας φορτώσουν περιττά κιλά χωρίς να το καταλάβετε. Βρήκαμε τις πιο γευστικές και καλοκαιρινές συνταγές για τα απολαμβάνετε χωρίς τύψεις, καθώς έχουν ελάχιστες θερμίδες.

από την Όλγα Στάμου

πηγή- Pinterest

Watermelon Mojito 

Υλικά:

1 φλιτζάνι καρπούζι (κομμένο σε μικρά κυβάκια)

1/2 lime στυμμένο

4 φύλλα μέντας

πάγος

29 ml Bacardi Rum (λευκό)

σόδα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπλέντερ πολτοποιούμε το καρπούζι και στη συνέχεια το τοποθετούμε σε ένα ποτήρι. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το lime και τα φύλλα μέντας και στη συνέχεια ανακατέψτε τα με το χυμό. Προσθέστε το ρούμι και τη σόδα. Γεμίστε το ποτήρι με πάγο και διακοσμήστε το με φύλλα μέντας.

Λευκή Sangria

Υλικά:

1/2 αχλάδι

2 φράουλες

1/2 ροδάκινο

1/4 της συσκευασίας ανθρακούχο νερό

2 σφηνάκια λευκό κρασί

Εκτέλεση:

Ανακατεύετε το ανθρακούχο με το κρασί, κόβετε τα φρούτα σε μικρά κυβάκια και τα βάζετε στο ποτήρι, ιδανικά ανακατέψτε και αφήστε το λίγο στο ψυγείο να ομογενοποιηθεί.

Vodka blueberry

Υλικά:

55 ml vodka

100 ml Sprite zero

2 φύλλα μέντας

1 κουταλιά της σούπας blueberries

πάγο

Eκτέλεση:

Ανακινήστε τη vodka με τη μέντα και τα blueberries σε ένα shaker. Προσθέστε ένα ποτήρι τριμμένο πάγο και κουνήστε το καλά. Βάλτε το σε ένα ποτήρι και προσθέστε και τη Sprite. Διακοσμήστε με blueberries.

Margarita Lime

Υλικά:

37 ml Tequila

125 ml Triple sec

1/2 συσκευασίας σόδα

1/2 κούπας πάγο

3 στυμμένα lime

Eκτέλεση:

Βάλτε την tequila, το triple sec και τον πάγο σε ένα shaker και κουνήστε το καλά. Προσθέστε τη σόδα και βάλτε το σε ποτήρι της αρεσκείας σας. Συμπληρώστε το cocktail βάζοντας το lime και ανακατέψτε.