Χαλκίδα: Περισσότερα από 65.000 ευρώ βρέθηκαν στο σπίτι της διευθύντριας της ΔΟΥ – Σε ντουλάπια και συρτάρια κρυμμένα τα μετρητά


Δεκάδες χιλιάδες ευρώ φέρονται να εντόπισαν οι αρχές στο σπίτι της διευθύντριας της ΔΟΥ Χαλκίδας, η οποία πήρε τον δρόμο για την φυλακή σήμερα, μετά την απολογία της στον ανακριτή.

Η διευθύντρια και η διεκπεραιώτρια κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενες για την υπόθεση των εκβιασμών επιχειρηματιών, ενώ αναμένεται η απόφαση των ανακριτικών αρχών και για τους άλλους συλληφθέντες, που κατηγορούνται ότι «ψάρευαν» φορολογούμενους στους οποίους ήταν προγραμματισμένοι έλεγχοι και απέτρεπαν τους ελέγχους… με το αζημίωτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το mega, όταν οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι της διευθύντριας της ΔΟΥ Χαλκίδας εντόπισαν πολλά μετρητά. Συγκεκριμένα, σε μία ντουλάπα σε υπνοδωμάτιο εντόπισαν το ποσό των 40.750 ευρώ, στο ίδιο υπνοδωμάτιο βρήκαν άλλα 10.000 μέσα σε ένα συρτάρι.

Επίσης, εντόπισαν το ποσό των 4.280 ευρώ μέσα σε ένα βιβλίο, που χρησιμεύει ως κουμπαράς. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι μέσα σε ντουλάπι στο γραφείο της, βρήκαν έναν φάκελο με 10.000 ευρώ. Όπως μεταδόθηκε, πρόκειται για τα λεφτά του επιχειρηματία, ο οποίος βοήθησε στην εξάρθρωση του κυκλώματος.

Με λίγα λόγια, οι αστυνομικοί βρήκαν περίπου 65.000 ευρώ σε μία πρώτη έρευνα που έκαναν στο σπίτι της διευθύντριας της ΔΟΥ Χαλκίδας, η οποία τοποθετήθηκε στη θέση αυτή, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Οι βίλες με τις πισίνες

Στο μεταξύ, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες της εκπομπής Live News για την δράση του κυκλώματος, οι αστυνομικοί και οι δικαστικοί λειτουργοί ανακάλυψαν δύο πολυτελείς βίλες, οι οποίες ανήκουν σε έναν λογιστή και τον υποδιευθυντή της ΔΟΥ Χαλκίδας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για βίλες με πισίνες στα περίχωρα της Χαλκίδας και η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος πραγματοποιεί έρευνα για τον τρόπο με τον οποίο αποκτήθηκαν αυτά τα ακίνητα.

Από την έως τώρα έρευνα έχει προκύψει πως το 80% των θυμάτων του κυκλώματος των εφοριακών φαίνεται να συναινούσε σε αυτή την «συναλλαγή», προκειμένου να μην τους καταλογιστούν φόροι. Για τον παραπάνω λόγο η ΑΑΔΕ θα κάνει έρευνες και για τα θύματα της εγκληματικής οργάνωσης.

 

 

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!