Bild: Ο Πούτιν θέλει την καταστροφή της Wagner – Θεωρεί απειλή τους μισθοφόρους του Πριγκόζιν


Την εξαφάνιση της ομάδας μισθοφόρων της Wagner δρομολογεί ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «Bild».

Συγκεκριμένα, μετά τον θάνατο του ιδρυτή της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν ο Βλαντίμιρ Πούτιν εκτιμάται ότι θέλει να απεμπλακεί από τον ενδεχόμενο κίνδυνο των μισθοφόρων. Θεωρείται δεδομένο ότι πολλοί από τους πιστούς μισθοφόρους του Πριγκόζιν, θα μπορούσαν να αποτελέσουν σοβαρή απειλή για τον Ρώσο πρόεδρο.

«Στη σημερινή της μορφή, η Wagner αποτελεί απειλή για την κυβέρνηση της Μόσχας», αναφέρεται στο σχετικό άρθρο, αναφερόμενη σε δηλώσεις Ρώσου, πολέμιου του Πούτιν.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα, ο Ρώσος ακροδεξιός και πολέμιος του Πούτιν, Ντένις Νικίτιν, ο ιδρυτής του «Ρωσικού Σώματος Εθελοντών» (RDK), είπε: «Η Wagner θα καταστραφεί με οποιονδήποτε τρόπο. Είτε ολόκληρη η δομή της ομάδας των μισθοφόρων θα διαλυθεί πλήρως στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας, είτε η κορυφή της οργάνωσης θα τεθεί πλήρως υπό τον έλεγχο του Πούτιν».

Επιπλέον σε εφημερίδα σε άλλο ρεπορτάζ της σημείωσε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν σχεδίαζε τον πόλεμο στην Ουκρανία πολλούς μήνες πριν την έναρξή του, στις 24 Φεβρουαρίου του 2022.

 

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!