Αθήνα: Χειροπέδες σε Τούρκο αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης – Η συνεργασία της ΕΥΠ με τις τουρκικές αρχές και η σύλληψη στους Αμπελόκηπους


Στη σύλληψη του αρχηγού της διαβόητης τουρκικής συμμορίας του οργανωμένου εγκλήματος «Bayğaras», προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στην Αθήνα.

Ο λόγος για τον Ramazan Baygara, ο οποίος φέρεται ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης με έδρα τα Άδανα και συνελήφθη πριν από μερικές ημέρες στους Αμπελόκηπους. Σημειώνεται ότι ο Baygara καταζητείτο με ερυθρά αγγελία της Interpol.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο 29χρονος κακοποιός αναμένεται να εκδοθεί την Παρασκευή στην Τουρκία.

Ανάρτηση στα social media για το θέμα είχε κάνει και το Κυβερνείο των Αδάνων, σημειώνοντας ότι «ο αγώνας μας ενάντια στο έγκλημα και τους εγκληματίες θα συνεχιστεί σταθερά και καμία οργάνωση που στοχεύει στη διατάραξη της ειρήνης της πόλης και της χώρας μας δεν θα γίνει ποτέ ανεκτή».

Ο Baygara φέρεται να είχε διαφύγει στη χώρα μας στα τέλη του 2023, όταν έμαθε ότι σε βάρος του εκδόθηκαν 14 εντάλματα σύλληψης στην Τουρκία, μεταξύ των οποίων για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Η αρχή του τέλους για τον 29χρονο σήμανε τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν συνελήφθησαν δύο Τούρκοι υπήκοοι στα Χανιά. Ο ένας φέρεται να ήταν μέλος της εγκληματικής συμμορίας, ενώ στο σπίτι τους εντοπίστηκαν έγγραφα του Ramazan Baygara, τον οποίο φαίνεται πως είχαν διευκολύνει ώστε να διαφύγει από την Τουρκία.

Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, τα στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ήρθαν σε επικοινωνία με Τούρκους ομολόγους τους, που τους ενημέρωσαν πως πιθανόν ο 29χρονος να κρύβεται στη χώρα μας. Ακολούθησε έρευνα της ΕΥΠ και ο Baygara εντοπίστηκε στην περιοχή των Αμπελοκήπων. Τέθηκε άμεσα υπό παρακολούθηση και τελικά συνελήφθη από αστυνομικούς την Παρασκευή.

Η εγκληματική οργάνωση Bayğaras δραστηριοποιείται στη διακίνηση ναρκωτικών, όπλων και σε άλλες έκνομες ενέργειες, ενώ φέρεται να σχετίζεται και με κυκλώματα διακίνησης μεταναστών. Η συμμορία έλαβε την σχετική ονομασία μετά την δολοφονία του 36χρονου αδελφού του Ramazan Baygara, το 2020.

 



διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!